Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2023 Mazda MX-5 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,245
Tepkime puanı
260
Bu gün sizlere 2023 Mazda MX-5 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey başlıklı yazımızı yazacağız. Mevcut ND nesli Mazda MX-5 Miata , 2015'in sonlarına doğru sokaklara çıkmadan önce 2014'te piyasaya sürüldü. Bu, altı yıldır piyasada olduğu anlamına geliyor ve modern otomobil terimleriyle geliyor.

Sürekli teknolojik gelişmeler ve bilgisayar destekli araba tasarımı yeni model geliştirme sürecini hızlandırırken , bir neslin satıldığı süre kısalıyor ve tam bir yeniden mühendislik gerektirmekten ziyade gelişmeye devam eden modüler platformlar tarafından destekleniyor.

2023 Mazda MX-5 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey​

Bunu akılda tutarak, Mazda'nın Japonya'daki genel merkezindeki mühendisler, büyük olasılıkla, ikonik Mazda MX-5 Miata'nın gelecek nesline yoğun bir şekilde odaklanmış durumdalar.

Geçmişte veya şu anki Miata sahipleri olan bir dizi CarBuzz personeli ile, 2023 Mazda MX-5 'in geleceğinin (NE nesli) nasıl görüneceğine bir göz attık.
2023 Mazda MX-5 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Mazda şu anda, yeni nesil Mazda 6 ve Mazda CX-5 gibi gelecekteki arkadan çekişli modellerin temelini oluşturacak yeni bir FR mimarisi üzerinde çalışıyor . Ancak bu tip modüler bir platform, MX-5 için ideal bir uygun gibi görünse de, bu araçların tümü hibridizasyonla ve en önemlisi, platforma ağırlık ve karmaşıklık ekleyen dört tekerlekten çekiş ile uyumlu olacak.

Bu, Miata ahlakına aykırıdır, bu nedenle NE (beşinci nesil) MX-5'in mevcut H-frame Skyactiv şasisinin ilerlemesini kullanacağına inanmaya daha meyilliyiz. Bu şekilde, NB, NA için olduğu gibi, NE de ND için olacaktır - tamamen revize edilmiş bir modelden daha fazla bir ilerleme ve iyileştirme.

Bunu yaparken Mazda, mevcut gelişmeleri koruyabilecek ve geliştirme maliyetlerini azaltabilecek. Ve ND'nin orijinalinden bu yana en hafif ve en küçük olduğu düşünüldüğünde, NE yine de uygun şekilde kompakt ve hafif olacaktır.
2023-Mazda-MX-5-Hakkinda-Bilmeniz-Gereken-Her-Sey2.jpg
Mazda daha önce iki kez MX-5'te turbolarla oynamış olsa da, beşinci nesil modelin de aynı şeyi yapmasını beklemeyin. Miata özü her zaman basitlikten biri olmuştur ve hafif bir gövde, onu büyük bir hızda hareket ettirmek için turboşarjlı torka ihtiyaç duymaz.

Ancak sürekli artan kısıtlamalar, Mazda'nın kesinlikle mevcut doğal emişli Skyactiv-G benzinli motorları sonsuza kadar kullanmaya devam edemeyeceği anlamına geliyor. Neyse ki Mazda'nın bir çözümü var. Medya tarafından "yanmalı motorların kutsal kasesi " olarak adlandırılan Skyactiv-X motorları, daha fazla tork oluşturmak için ancak daha yüksek verimlilik için hem gazın hem de dizelin faydalarını birleştiren benzinle beslenen motorlardır.

Mevcut ND'nin motoru, 181 beygir güç ve 151 lb-ft tork geliştiren 2.0 litrelik dört potalı bir motordur. 2.0 litrelik Skyactiv-X motor, 188 hp ve 177 lb-ft üretmek için kıvılcım kontrollü sıkıştırma ateşlemesi ve 24 volt tamamlayıcı elektrik motoru ile birlikte bir süper şarj kullanır
2023 Mazda MX-5 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Şu anda, bu yalnızca enine uygulamalarda kullanılıyor, ancak Mazda daha önce motorlarının montaj şeklini değiştirdi, bu nedenle markanın burada aynısını yapmaması için hiçbir neden göremiyoruz ve o sırada iken ona bir güç artışı veriyoruz.

Basın konuşmasında Mazda, sürekli olarak bu motorlar için Jinba-ittai ruhuna atıfta bulunur, ancak tarihsel olarak bu cümle, öncelikle 'at ve binici birlikteliğinin' MX-5 sürüş doğası için kullanılmıştır. Buradaki bağlantı belirsiz görünebilir, ancak kesinlikle bir şey olmayacaksa markanın ikisini karıştıracağından şüpheliyiz.

Bir manuel, mevcut bir otomatik seçenekle varsayılan şanzıman seçeneği olarak kalacaktır. Sadece Mazda'nın mevcut 6 vitesli hızdan daha keskin bir otomatik kullanmasını umabiliriz; bu, yavaş, karamsar bir şey, sürüş deneyimine katkıda bulunmaktan ziyade sürüş deneyiminden uzaklaşır.
2023 Mazda MX-5 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni Tasarım​

NE nesil MX-5'in temelini oluşturan platformla aynı şekilde, şu anda bildiklerimizin bir evrimi olacak, tasarım dili de öyle. Mazda, yeni Mazda 3 ve MX-30 gibi modellerle Kodo: Hareketin Ruhu tasarım dilinin ikinci yinelemesini şimdiden yaymaya başladı ve yeni stili önizleyen birkaç konsept gördük.

Dijital sanatçılarımız, MX-5'in Mazda Vision Coupe'yi kullanarak nasıl gelişebileceğini görmek için çalıştılar - Mazda'nın "yeni zarafet" tasarımının planı olarak belirlediği bir konsept - bu makalenin başında gördüğünüz görüntü ile sonuçlandı. Alternatif olarak, aşağıda gösterilen Mazda Kai Konseptinden stil ipuçları alabilir .

Kia'nin iç mekanının MX-5'e gireceğinden şüpheleniyoruz. Bunun anlamı, sürücünün önündeki tanıdık bir kanat tasarımlı enstrümanlar setidir; ön panelin geri kalanı ise dışarıya doğru bir iç bilgi-eğlence ekranı ve minimalist klima kontrolleri barındıracak.

Bu iç mekan konsepti, Mazda tarafından "otomobil ve sürücü arasındaki Jinba-ittai bağlantısını güçlendiren" bir konsept olarak da etiketlendi ve bu da yeni nesil modele dahil edildiğini ima ediyor.

2023 Mazda MX-5 Miata Ne Zaman Gelecek?​

İlk nesil Miata, 8 yıl, ikincisi 7 ve üçüncüsü 10 yıl boyunca üretildi, ancak o süre içinde 2 büyük güncellemeden geçti ve Mazda'nın Ford'dan ayrılmasıyla yeni bir model aceleye getirilmedi. vasıtasıyla.

Mevcut ND modeli 2015'ten beri üretiliyor, bu yüzden 2022 MY'nin sonuna kadar, belki bir yıl sonra da devam etmesini bekliyoruz. Her iki durumda da, Mazda'nın 2022'nin sonlarına doğru bizimle dalga geçmeye başlamasını bekliyoruz ve 2023'ün ortasına doğru, piyasada MX-5 ailesinin başka bir üyesine sahip olacağız.

Yumuşak tavanlı bir roadster muhtemelen ilk varyant olacak, ancak Mazda'nın RF hardtop deneyini tekrar ettiğini ve daha sonraki bir tarihte ikinci bir gövde stilini getirdiğini görmek bizi şaşırtmayacaktır.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,451
Mesajlar
5,035
Kullanıcılar
9,842
Son üye
Mehmet Özdemirr
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst