Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2022 Porsche 911 GT3 Şimdiye Kadarki en iyi 911


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,245
Tepkime puanı
260
2022 Porsche 911 GT3 Şimdiye Kadarki en iyi 911 olarak nitelendiriliyor. Porsche 911'in şu anki nesli ne kadar iyi olursa olsun, bir şeyler kaybetmiş gibi hissediyorum. Ham sayılar ve hız anlamında değil - bunlar hala maçalar halinde oradalar - ama kopma anlamında. Elektronikler o kadar iyi hale geldi ve araba o kadar büyüdü ki, bazı avantajlarını kaybetti.

2022 Porsche 911 GT3 Şimdiye Kadarki en iyi 911​

Aynı şeyin sonunda 992 nesline katılan 2022 911 GT3 için de geçerli olacağından korkuyordum. Bu utanç verici olurdu, GT3'ün, yolda gerçekten ödüllendiren, grubun sürücü arabası olması gerekiyordu. Bir Carrera 4S, virajlı yolları esnemeyle karşılayabilir, ancak GT3'ün bu rotadan aşağı gittiğini görmek bir kayıp gibi görünebilir.

Bulmak için arabamla bir sabah geçirdim ve en sevdiğim yola çıktım: Los Angeles'ın kuzeydoğusundaki, yaklaşık 15 mil sonra çıkmaza giren ve hafta içi hiç dokunulmadan duran bir dağ yolu. Bu, arabaya bacaklarını uzatması için bolca yer verdi.

Daha hızlı​

Yeni GT3'ün gerçek performansının doğrudan kanıtı, etkileyici Nürburgring zamanında bulunur. 'Ring'i 7 dakikadan daha kısa bir sürede, kesin olarak 6: 55.2, önceki GT3'ten 17.5 saniye daha hızlı ve hatta son nesil GT3 RS ve 918 Spyder'ın zamanlarını dar bir şekilde geride bırakıyor.

Yeni Porsche 911 GT3 'ün saçma 'Çalma süresine anlam vermeye çalışıyorum, ancak teknik özellikler sayfası zor. Gerçekten güç eklemeyen veya çok fazla ağırlık almayan bir araba, eski arabanın koyduğu zamandan mil başına saniyede bir saniyeden fazla tıraş olabilir? Neredeyse her şeyi geliştirdi.
2022 Porsche 911 GT3 Şimdiye Kadarki en iyi 911
Güncellenen gövde çalışması, yere basma kuvvetinde önemli bir artış sağlar. Ayarlanabilir rüzgarlık ve ön difüzör, sokak ve performans konfigürasyonları arasında geçiş yapabilir. Standart cadde kurulumunda,2022 Porsche 911 GT3 % 50 daha fazla bastırma kuvvetine sahiptir, ancak parçaları en agresif duruşlarına yerleştirmek% 150 daha fazla bastırma kuvveti ile sonuçlanır.

Daha geniş lastikler de bir faktördür. Dengeli 20 inçlik ön tekerlekler ve 21 inçlik arka tekerlekler, tutuşu geliştirerek 0.4 inç büyümüştür. Bu güncellemeler, GT3'ün performans zirvesinde iğneyi ileriye doğru ilerler, ancak en büyük değişiklik (ve yolda en çok hissedeceğiniz) ön süspansiyondur.

İlk kez, bir 911 üretim otomobilde çift salıncaklı bir ön aks standart olarak geliyor ve bu, 911 RSR Le Mans otomobilinin süspansiyonundan uyarlanmıştır. GT3'ün ön ucuna ihtiyaç duyulan dozda yanal stabilite ekler ve tüm arabayı giden modelin ihtiyaç duyduğu şekilde birleştirir.
2022 Porsche 911 GT3 Şimdiye Kadarki en iyi 911
Porsche, GT3'ün ağırlığına hala çok dikkat etti. Yeni 911, selefinden daha uzun ve daha geniş olmasına rağmen, sadece 11 pound kazandı. Çeşitli gövde parçaları için ek karbon fiber takviyeli plastik sayesinde, aracın neredeyse her kısmından ağırlık çekildi. Ses kesici malzeme ve arka koltuklar çekildi, cam her tarafta daha ince ve egzozdan 22 pound kesildi.

GT3, diğer 911'lerde bulunan 8 hızlı PDK ünitesi yerine 7 vitesli bir PDK'yı tercih ediyor ve bu da 44 pound daha tasarruf sağlıyor. Boş ağırlıklar, PDK modeli için 3,164 pound ve 6 vitesli kılavuzda 3,126 pounddur. Test aracım, ağırlığı daha da azaltan iki seçenekle daha da donatıldı: sırasıyla 39 ve 33 pound tıraş eden karbon seramik frenler (9.210 $) ve karbon fiber kova koltukları (5.900 $). Porsche, GT3 alıcılarının yarısından fazlasının bu iki özel seçeneği seçtiğini söylüyor.

Erişilebilir hız​

Sınırda bir otomobilin performansını iyileştirmeye yönelik bu gibi değişikliklerin caddeye yansımadığı zamanlar vardır ve ben de GT3'te korktuğum şey buydu. Elbette, bir profesyonelin elinde Nürburgring'i çok daha hızlı dolaşabilir, ancak kanyon yolundaki bir meraklı için farklı hissedecek mi? Bu değişikliklerin hem GT3'ün sınırlarını yeni boyutlara taşıdığını hem de hafta sonu gezintilerinde araba sürmeyi daha eğlenceli hale getirdiğini görmek beni çok mutlu etti.

Ön süspansiyon değişikliği harikalar yarattı. Bu, otomobilin performansındaki en dikkat çekici güncelleme. Eski 911 GT3, düz hız açısından benzer hissetti, ancak bir köşeden gelen güce yuvarlanırken çok dikkatli olmanız gerekiyordu. Yeni kurulumun ek yanal kararlılığı bu sorunu çözer. Burun o kadar dikilmişti ki gaza daha erken girebildim ve daha güvenle köşelerden fırlayabildim. Dönüş keskinliği çok geliştirildi ve arkadaki motor ve egzoz sisteminden ağırlığı çekmek, arabanın daha az burun ışığı ve daha dengeli bir şekilde hissetmesini sağlıyor.

Direksiyon hissi yerinde. Direksiyondan bol miktarda geri bildirim var ve ağırlık mükemmel, Porsche, elektromekanik kurulumunu diğer otomobil üreticilerinin henüz aramadıkları bir şekilde çiviledi. Değişken direksiyon oranları tahmin edilebilir ve GT3'ü her köşede tam istediğim yere koymama izin verdi. Yine de 2022 Porsche 911 GT3 , yeteneklerine saygı duyulmasını talep ediyor. 500 bg'den fazla güç ve arka aksta asılı bir motor ile biraz dikkatli olmak akıllıca olacaktır.

Motor çok daha fazla güce sahip olmayabilir, 502 hp ve 346 lb-ft tork üretiyor (giden arabaya göre 2 hp ve 7 lb-ft mütevazı kazançlar), ama sorun değil. Yine de bol miktarda yumruk sağlar ve doğal olarak aspire edilen törpüsü, daha fazla sesin girmesine izin veren daha ince camla daha da sarhoş edicidir.

4.0 litrelik düz-6, 911 GT3 fincan arabasında bulunan motorun aynısıdır. 9.000 dev / dak'ya kadar kırmızı çizgiye sahip değil ve gücü 911 serisinin geri kalanında bulunan turboşarjlı motorlardan farklı şekilde sağlıyor. Tam beygir gücü 8.400 dev / dak'ya kadar devreye girmiyor ve 6.100 dev / dak'ya kadar tork üretmiyor ve düşük devirde güç dağıtımı hala tatmin edici olsa da, tam vuruşunu elde etmek için gerçekten motorun rüzgarının dışarı çıkmasına izin vermelisiniz. İyi haber şu ki PDK, özellikle en agresif Track ayarında buna izin veriyor.

Test aracım PDK ile geldi ve sahip olduğum için mutlu oldum. Take manuel üzerindeki oran ABD'de% 70 çalışır ve nedenini anlıyorum, ama iki şanzıman arasındaki performans farkı genişliğinde. PDK, 911 GT3'ü 0-60 mil / saatten 3,2 saniyede zorluyor ve bu, kılavuzla 3,7 saniyeye çıkıyor. Bu ayrıcalığı kendi viteslerini değiştirmek isteyenleri kızdırmak istemem ve bu, Porsche'nin ücretsiz bir seçeneği olmaya devam ediyor. Ama bu otomatik o kadar iyi ki, geçmesi zor.

Vardiyalar anlıktır ve sanki zihnimi okuyormuş gibi her zaman hangi vitesin olması gerektiğini biliyordu. Durduktan sonra gaza damga vurun ve çekiş kontrolü devreye girdiğinde, bilgisayar, herhangi bir başlatma kontrolü olmadan tüm bu gücü doğrudan yola aktaracak kadar akıllıdır. Michelin Sport Cup 2'ler cıvıldamadı bile, tek duyduğum hız göstergesi tırmanırken arkamda feryat eden motordu.

Hayaller ucuza gelmez​

2022 Porsche 911 GT3 , 162.450 dolardan başlıyor (hedef dahil), ancak bu arabaların kemik stoğunu bulmak nadirdir. Test aracım, daha önce bahsedilen koltukları ve frenleri ve fiyat etiketini 196.070 dolara kadar iten diğer birkaç seçeneği ekledi.
2022 Porsche 911 GT3 Şimdiye Kadarki en iyi 911
3.670 $ 'lık ön aks kaldırma sisteminin gerekli olduğunu düşünürdüm. Ön taraftaki tüm karbon fiber kaporta zemine çok yakın duruyor ve her hız tümseği veya park yeri girişini bir geometri problemi haline getiriyor. Ön tarafı kaldırmak ve o korkunç kazıma seslerinden kaçınmak daha iyidir. Sistem ayrıca navigasyona da bağlıdır ve ek rahatlık için burnun kaldırılması gereken konumları GPS olarak etiketlemenize olanak tanır.

Pratik tarafım, bir GT3 ile günlük yaşamın bazı sıkıntılarla geleceğini düşünüyor. İçeride çok gürültülü, süspansiyon en bağışlayıcı ortamında bile sert ve içeri ve dışarı tırmanmak, esnetmem gereken bir çeviklik egzersizi (özellikle karbon kova koltuklarla). Bu daha pratik düşünceler aklımdan geçti, ama onları neredeyse hemen göz ardı ettim. Arabanın yükseklikleri o kadar yüksektir ki, alçaklar affedilebilir veya unutulabilir.

Korkularım temelsizdi. 2022 911 GT3, şimdiye kadar test ettiğim en iyi 911. Yeni bulunan kullanım güveni ve daha erişilebilir hissettiren kavrama ile daha dengeli. Süper hızlarda sürmediğiniz zamanlarda bile eğlenceli kalan bir pakette süper otomobil seviyelerinde performans sunar.

Yeni GT3, arkadan gelen gürültülü bir film müziği ve burun köşeden köşeye dalarken sizi koltuktan koparmakla tehdit eden G kuvvetleri ile içgüdüsel bir deneyimdir. Sürmek mutlak bir zevk ve onunla değerli bir sabahtan sonra, daha fazlasını istemeye başladım.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,451
Mesajlar
5,035
Kullanıcılar
9,837
Son üye
erdal ercan
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst