Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2022 Nissan 400Z hakkında herşey


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,251
Tepkime puanı
261
2022 Nissan 400Z hakkında bilgiler, özellikler ve detaylar, motor seçenekleri, iç ve dış tasarımı hakkında bilgilere değindik. 3.0 litrelik çift turbo V6 motorun büyük bir kısmı altı vitesli manuel şanzımanla gelecek gibi görünüyor. Nissan'ın Z-araba serisi veya bazılarınızın bildiği gibi Fairlady Z, 1960'ların sonundan beri bizimle birlikte ve Nissan 370Z'nin şu anki amacı, bayrağı tamamen yeni bir Z-'ye teslim etmek olacak.

2022 Nissan 400Z hakkında herşey'e yakından bakalım.​

Yeni Nissan 400Z, 370Z'nin Yerini Alacak 370Z dünya çapında pazarda adil bir paya sahip olsa da, ilk modellerin 2008'de yollara çıkmasıyla bir süredir piyasa da förğnmüyor. 2018'de Nissan tarafından bir yedek model ima edilmiş olsa da, Nissan'ın Mart 2020'de iki yeni logoyu ticari marka haline getirdiği bildirildiğinde söylentiler gerçekten alevlendi.

Biri mevcut Nissan rozetinde yapılan bir değişiklikti, diğeri ise ikonik Z-car logosuna yeni bir yorum getirdi. Yeni Nissan serisinin bir önizlemesi, yeni Z-car'a gizli bir bakışla birlikte YouTube kanallarında gösterildi. Ancak geçen yıl Eylül ayına kadar bir prototip görmedik.
2022 Nissan 400Z hakkında herşey


Twin-Turbo V6 Motor​

Prototipi gördüğünden beri Nissan hayranları arasındaki heyecan gerçek oldu! Kesin özellikler veya fiyatlandırma açıklanmazken, neyin beklendiği konusunda bir fikir birliği var. Kendinden önceki 370 ve 350Z gibi, 400Z de kaputun altında bir V6 olacak, ancak önceki iki modelden farklı olarak yeni Z çift turbo özelliği ile gelecek.

Bunun nedeni Nissan'ın Infiniti Q60 coupe'den mevcut bir motoru kullanmasıdır. 3.0 litrelik çift turbo V6 motorun, büyük olasılıkla, eski 370Z'nin yaptığı gibi devir uyumunu kullanacağı şüphesiz olan altı ileri manuel şanzımanla birleşecektir. Otomatik bir varyantın da mevcut olacağına inanılıyor. Ancak burada ne görebileceğimize dair henüz bir onay yok. Çift kavramalı bir şanzıman da olabilir, yada geleneksel bir otomatik şanzımanın da ortaya çıkma olasılığı var.

Eşsiz ve göz alıcı bir dış tasarımın olacağı da paylaşılan resimlerden tahminleriniz olarak kayıtlara geçiyor. Uzun kaslı ön uç, her parçası bir Z-arabası gibi görünüyor ve gözyaşı damlası farları, bu arabanın büyük dedesi efsanevi 240Z'ye kesin bir geri dönüş. Arabanın arkasına geçildiğinde, sizi zamanda geriye götüren ışıklar, arka lambalar doksanların ortalarından bir 300ZX'ten alınmış gibi görünüyor. Ama bu kötü bir şey değil, 300ZX, çift turbo ve 3.0 litrelik bir motor kullanan son Z-arabaydı ve en parlak döneminde birçok ödül ve övgüye layık görüldü.
2022 Nissan 400Z hakkında herşey

Sportif ve Pratik, Yine de Heyecansız Bir İç Mekan​

Şimdiye kadar iç mekanda gördüğümüz kadarıyla, önceki modellerdeki en dikkate değer değişikliklerden biri analog kadranların olmamasıydı. Bunlar, hız göstergesi, devir sayacı, sıcaklık ve yakıt göstergelerini değiştirmek için 12,3 inçlik bir ekrandan oluşan dijital bir versiyon için çıkarıldı.

Ancak analog kadranlar tamamen eksik olmasa da, birkaçı hala yükseltme basıncını izlemek için kullanılıyor. diğer şeyler. Bilgi-eğlence sisteminin tüm olağan özelliklere, navigasyona, Apple car play/Android Auto entegrasyonuna ve hatta bir radyoya sahip olması bekleniyor! Söylenmesi gereken bir detay da iç kısım biraz sıkıcı görünüyor olmasıdır. Koltuklar, iki kişilik bir spor arabadan beklediğiniz gibi destekleyici görünüyor, ancak 400Z'nin içinde çok fazla "vay be" dedirten detay yok gibi görünüyor.
2022 Nissan 400Z hakkında herşey


Nissan 400Z, Toyota Supra'dan Daha Güçlü Olabilir​

2022 Nissan 400Z 'nin, eski bir rekabeti yeniden alevlendiren mevcut Toyota Supra ile aynı fiyatla yaklaşık Avrupa ve ABD'de 40.000 $ civarında fiyatlandırılacağı bildiriliyor. Tamam, yani Z bir GT-R değil kesinlikle modern Supra'ya karşı kendini koruyabilecek gibi görünüyor. Yine, kesin özellikler açıklanmamasına rağmen, 400Z'nin yaklaşık 400 beygir gücü üreteceği düşünülüyor.

Bu, kambur olmayan ve saatte 0-60 mil ile 5.2 olan 339 Beygir Gücü üreten 370Z'den iyi bir adım daha iyi diyebiliriz. 444 beygirlik bir çıkış söylentileri asılsız, olarak görülüyor. Z-car, Toyota'nın 2021 altı silindirli modelden 382 beygir gücü çıkarması ile Supra'dan daha güçlü hale gelebilir. Yaklaşık 150 libre daha ağır olan Supra'ya kıyasla 3.250 lbs civarında bir boş ağırlığı ile daha hafif olabilir.

Bununla birlikte , Supra , 3.9 saniyelik resmi bir süre ile dört saniyenin altında , hızlı bir kalkıştan saatte 60 mil hıza ulaşabilir . Bu oldukça hedef ve şüphesiz ki, Nissan'ın piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra YouTube'da iyi bir görüntüleme için çok sayıda karşılaştırma videosu olacak. Cabrio ve hatta bir Nismo sürümü de dahil olmak üzere gelecekteki modellerle ilgili söylentiler bile gürlemeye başladı.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,458
Mesajlar
5,049
Kullanıcılar
9,983
Son üye
oguzo
Üst