Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

Tanıtım En İyi Yaz Lastiği Önerisi


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,244
Tepkime puanı
259
2022 Yılının En İyi Yaz Lastiği Önerisi yazımızla sizlerleyiz. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte yaz lastiği önerisi araç sahipleri tarafından sıklıkla aranmaktadır. Sürücüler araçlarından maksimum performans alabilmek için en iyi yaz lastiğini kullanmak istemektedir. Yazlık lastikler yol tutuşu, çekiş gücü ve fren mesafesi özelliklerine sahip olmalıdır. Sıcak aylarda yüksek performans göstermeleri aracın performansını arttırmaktadır. Tüm bu özelliklerin sağlanması için en uygun yaz lastiği markası seçilmelidir.

Piyasada bulunan birçok lastik markasının içinden en uygun lastiği seçmek önemlidir. Bunun için iyi bir araştırma ve uzmanlar dinlenerek seçimler yapılmalıdır. Diğer şoförlerin kişisel deneyimleri de alınabilir. ADAC testleri takip edilerek lastiklerin hangi alanda iyi değerler sunduğu takip edilmelidir. Test sonuçları ve fiyatlar neticesinde kullanıcılar en ideal yaz lastiğini belirlemelidir.

Yaz Lastiği Önerisi İçin Araştırılması Gereken Kriterler​

Araç sahipleri yazlık lastik alırken bazı kriterlere dikkat etmelidir. Kuru ve ıslak zeminde yol tutuşu, konfor, yakıt tüketimi en önemli kriterlerdir. Aşınma, dış ses alma ve kullanım ömrü bakılması gereken diğer kriterlerdir. Yaz lastiği önerisi almak isteyenler bu kategorilerde başarılı olmuş lastikleri tercih etmelidir. Belirtilen kriterlerde hangi lastik markasının başarılı olduğunu görmek için ADAC testlerine bakılabilir.

Farklı kategorilerde yapılan testler neticesinde sürücüler araçlarına en iyi yazlık lastiği seçebilirler. Araç firmasının tavsiye ettiği ebat, coğrafi şartlar, lastiğin üretim tarihi önemli hususlardandır. Bunun yanında lastik markalarının üretmiş olduğu modellerde farklı performanslar göstermektedir. Lastik alınırken markaların sunduğu model seçimine dikkat edilmelidir. İstenilen performans türüne göre model seçimi yapılabilir. Son olarak fiyat/performans değerlendirmesi yapılarak uygun marka ve model seçilmelidir.

2021 Yılının En İyi Yaz Lastiği Önerisi


2021 Yılının En İyi Yaz Lastiği Önerisi​

2021 Yılının En İyi Yaz Lastiği Önerisi aşağıda yer almaktadır.

Continental: Alman lastik üreticisi, Premium Contact 6 modeliyle ADAC testlerinde oldukça başarılı olmuştur. 2021 yılında yaz lastiği önerisi arayanlara en çok tavsiye edilen markadır. Kuru ve ıslak zeminlerde en iyi yol tutuşuna sahiptir. Fren mesafesi en iyi olduğu diğer bir özelliğidir.

Üstün manevra kabiliyeti ve uzun kullanım ömrü (5-6 yıl) sunmaktadır. İyi bir yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Dış sesi alma özelliği iyidir. Fiyat olarak diğer lastiklere nazaran daha pahalıdır ancak fiyatının karşılığını fazlasıyla vermektedir. Sürücülerin ilk sırada tercih etmesi önerilir. https://www.continental-lastikleri.com.tr/binek

Michelin: Fransız lastik markası ise Primacy 4 modeliyle en çok tavsiye edilen ikinci yaz lastiğidir. ADAC testlerinde çoğu yönüyle ilk sırayı almıştır. Kuru ve ıslak zeminlerde üstün yol tutuşuna sahiptir. Fren mesafesi ve manevra kabiliyeti çok iyidir. Uzun bir kullanım ömrüne (5-6 yıl) sahiptir. Yakıt tasarrufu bakımından da oldukça başarılıdır.

Yazlık lastikler içerisinde en iyi sürüş konforunu vermektedir. En sessiz lastik olarak testleri tamamlamıştır. Piyasadaki en yumuşak lastiktir. Fiyat olarak Continental ile yakındır ve verdiği performans fiyatını fazlasıyla karşılamaktadır. https://www.michelin.com.tr/

Falken: Japon markası Falken tam bir fiyat performans lastiğidir. Ziex ZE310 modeli ADAC testlerinde iyi bir performansı vardır. Continental ve Michelin’a yakın bir performans göstermektedir. Kuru ve ıslak zeminlerde iyi bir yol tutuşuna sahiptir. Fren mesafesi ve manevra kabiliyeti başarılıdır. Kullanım ömrü ortalama bir değer (4 yıl) olarak verilmektedir. Yakıt tasarrufu iyi bir değere sahiptir. Dış sesi alması oldukça az ve

Michelin’dan sonra en iyi yaz lastiğidir. Fiyatına nazaran oldukça iyi bir performans sergilemektedir. Fiyat/performans açısından değerlendirildiğinde yaz lastiği önerisi olarak ilk sırada tavsiye edilebilir. Uygun fiyatlı ve kaliteli lastik almak isteyenler düşünmeden tercih edebilir. Özellikle büyük ebatlı lastiklerde artan fiyatlar nedeniyle ilk tercih olarak düşünülebilir. https://www.falkenlastik.com.tr/

Bridgestone: Diğer Japon markası Bridgestone ise Turanza T005 modeli ile listeye girmektedir. Kuru ve ıslak zeminlerde üstün yol tutuşuna sahiptir. Bu sayede iyi bir fren mesafesi ve manevra kabiliyeti vermektedir. Uzun kullanım ömrü sağlamaktadır (5-6 yıl). En belirgin özelliği ise yakıt tasarrufunda ilk sırada olmasıdır.

Dış sesi alma özelliği çok iyi olmasa da başarılı düzeydedir. Sert bir lastik olması sürüş konforunu azaltmaktadır. Fiyat/performans olarak verimlidir ancak yüksek fiyatı başka markalara yönlendirebilir. https://www.bridgestone.com.tr/

Kormoran: Michelin’ın yan ürünü olan Kormoran, Falken gibi bir fiyat/performans lastiğidir. Yaz lastiği önerisi verilebilecek lastiklerde en uygun fiyatlı olanıdır. Kuru ve ıslak zeminlerde iyi bir yol tutuşu vermektedir. Fren mesafesi ve manevra kabiliyeti iyi değerler göstermektedir. Kullanım ömrü ise ortalama (3-4 yıl) sürelerdedir.

Yakıt tasarrufu olarak iyi bir performans göstermektedir. Dış sesi alma özelliği orta düzeydedir. Fiyat/performans değerlendirmesinde GoodYear’a göre aynı özelliklerde daha ucuzdur. Petlas’a göre ise yakın fiyatta ve daha kaliteli bir üründür. Özellikle küçük ebatlı lastiklerde tercih edilebilir. Maddi durumu iyi olmayanlar için büyük ebatlı lastiklerde de düşünülebilir. Fiyatına göre alacağınız performans sizi memnun edecektir.

Öneri: Tüm bu markaların yeni çıkan lastik modellerini uygun lastik fiyatları ile OtoLastikci.com.tr adresinden satın alabilir, aracınıza uyumlu lastikleri site üzerinden inceleyebilirsiniz. Oto Lastikçi : https://www.otolastikci.com.tr/
2021 Yılının En İyi Yaz Lastiği Önerisi

Yaz Lastiği Kullanımı​

Yaz lastiği önerisi almadan ve araştırmadan lastik almamaya dikkat edilmelidir. Araçlardan yüksek bir performans almak, kaza riskini daha aza düşürmek önemlidir. Sürüş konforunuzu, yakıt tasarrufunuzu daha aza indirmek için lastik tercihiniz oldukça kritiktir. Tüm bu kriterler göz önünde bulundurularak en kaliteli ve bütçenize uygun lastiği seçmeniz tavsiye edilir. Bazı araç firmalarının önerdiği lastik modelleri ve ebatları göz önüne alınmalıdır. Uygun marka ve ebatlar performansı arttırmaktadır.

Yakıt tüketimini optimum düzeyde tutmaktadır. Aracı yormamaktadır. Lastiklerin performansını arttırmak ve ömrünü uzatmak için nitrojen gazını kullanmayı ihmal etmeyiniz. Nitrojen gazı lastiklerin oksitten etkilenmesini, basınç seviyesini sabit tutmasını sağlamaktadır. Yaz lastikleri kışlık lastiklere göre daha uzun süre kullanılmaktadır. Bu nedenle yıpranmamaları için aşırı hız ve toprak yollar çok fazla tercih edilmemelidir. 2021 Yılının En İyi Yaz Lastiği Önerisi ve markaları hakkında detaylı bilgiler verdik. Yazımızı beğendiyseniz yorum yapmayı ve sosyal hesaplarınızdan paylaşmayı unutmayınız.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,450
Mesajlar
5,031
Kullanıcılar
9,814
Son üye
Bolu tahsin erdoğan
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst