Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2030 Yılına Kadar 5 Farklı Segmentte Togg Modeli Gelecek


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,251
Tepkime puanı
261
Türkiye’de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yerli otomobil Togg ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geniş bir hayran kitlesine ulaşan Togg için geri sayım başladı. Edinilen bilgilere göre Togg, Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulan tesiste bu yıl içinde seri üretim bandından inecek. Togg’un 2023 yılının ilk aylarında yollarda olması beklenirken, yerli otomobili merakla bekleyenleri daha da heyecanlandıran açıklamalar geldi.

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili olan Togg, 2023 yılından itibaren satışa sunulacak. Togg fiyatı henüz netleşmemiş olmasına rağmen vatandaşlar meraklı bekleyişini sürdürüyor. Son olarak Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin üretim planına dair “2030 yılına kadar 5 farklı segmentte 1 milyon 80 bin araç üretmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Togg’un tanıtılan C-SUV ve C-Sedan modelleri dışında vatandaşlar için daha ekonomik ve erişilebilir hatchback modelinin de satışa sunulması bekleniyor.

İlk Etapta Yıllık 100 Bin Adet Üretilecek

İlk Etapta Yıllık 100 Bin Adet Üretilecek
Gemlik tesislerinde seri üretimine başlanması beklenen yerli otomobil Togg için önemli açıklamalar geldi. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yerli araç için belirlenen üretim planını şu şekilde açıkladı: “Tesisimiz 2023'ün ilk çeyreğinde seri üretime hazır olacak ve satış lasmanını yapmayı planlıyoruz.

İlk olarak yıllık üretimi 100 bin adet, sonraki üretimleri 175 bin adet olarak belirledik. Fakat yoğun talep gelmesi halinde 3 ay öncesinde kapasitemizi hızlı bir şekilde arttırabiliriz.” Yerli otomobili bekleyenleri heyecanlandıran bu açıklamalar ulusal basında da geniş yankı buldu.

Togg Hangi Segmentte Üretilecek?

Yerli otomobil Togg’un üretileceği segmentler hakkında açıklamalar yapan Karakaş, ilk üretimlerin C-SUV ile başlayacağını söyledi. Bu otomobilin 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesinden yaklaşık 18 ay sonra da C-Sedan modelinin satışa sunulacağını belirtti. Gürcan Karakaş ayrıca ilerleyen dönemde B-SUV ve ekonomik hatchback modellerinin de müşteriler ile buluşturulacağını ifade etti.

Togg Fabrikasında Genişleme İhtimali

CEO Gürcan Karakaş, Togg fabrikasının yanında yer alan bölümden Gemlik tarafına doğru genişleme yapılabileceğini belirtti. İhtiyaca yönelik ve geleceğe dönük yatırımlar için burada yer tahsisi için çalışmaların devam ettiğini belirten CEO, “Boyahane tamamlandı. Tüm kazanlar yerleştirildi. Batarya tesisi için de inşa çalışmaları devam ediyor.” dedi.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,458
Mesajlar
5,050
Kullanıcılar
9,984
Son üye
Yalcinm
Üst