Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

Milli Silahta İhracat Başarısı: SONGAR Sınır Genişletiyor!


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,249
Tepkime puanı
261
Asisguard tarafından geliştirilen SONGAR Silahlı Dron Sistemi yeni bir ihracat başarısına daha imza attı. SONGAR, Asya-Pasifik’te bulunan bir ülkeye ihraç edildi ve Asisguard Genel Müdürü Barış Düzgün, konuya ilişkin olarak AA’ya açıklamalarda bulundu. Düzgün yaptığı açıklamada kara aracı elektroniği ve elektro-optik kameralar konusunda faaliyetlere devam ettiklerini dile getirdi.

SONGAR Çalışmaları 2018'de Karakalem ile Başladı

Asisguard’ın geliştirdiği SONGAR Silahlı Dron Sistemi, Asya-Pasifik’te yer alan bir ülkeye ihraç edildi. İhraç başarısı gösteren SONGAR ile ilgili olarak Asisguard Genel Müdürü Barış Düzgün yaptığı açıklamalarda, silahlı dron projesinin karakalem çizim ile 2018 yılında başladığını ve 2 yıllık oldukça yoğun bir Ar-Ge çalışması sonrasında özel bir silahlı ürüne dönüştürüldüğünü ifade etti. Düzgün açıklamasının devamında ise Aralık 2019 döneminde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile yapılan anlaşma doğrultusunda 9 silahlı dron SONGAR’ı Jandarma, Özel Kuvvetler, Kara Kuvvetleri ve Özel Harekat birliklerinin kullanımı için sunduklarını dile getirdi.

Envanterdeki Silahlar ve Yük Çeşitliliği Artırıldı

Envanterdeki Silahlar ve Yük Çeşitliliği Artırıldı
Barış Düzgün, yapılan pilot teslimatlar sayesinde sahadan geri dönüşler aldıklarını ve SSB’nin bu uygulaması sayesinde ürünlerin geliştirilmesi konusunda daha büyük şanslar yakaladıklarını dile getirdi. Asisguard’ın bu sayede önemli derecede entelektüel bir sermaye biriktirdiğini de sözlerine ekleyen Barış Düzgün, daha sonrasında bu deneyimlerin SONGAR’a aktarıldığını ve envanterdeki silahlar ile faydalı yük çeşitliliğinin arıttığını söyledi. Düzgün konuya ilişkin açıklamasında “MPT-55’in Sarsılmaz’ın entegrasyonunu yaptık. Envantere olan silahlar ile 5,56 milimetre NATO standardına ürün sahibi yaptık SONGAR’ı. Bu, 5,45 milimetre silah kullanan ülkelerde de entegrasyon yapma yeteneğimizin olduğunu gösteriyor. Daha sonra farklı farklı dronlar yapmak yerine dronumuza farklı faydalar yükledik. Aktaş Silah ile 40 milimetre bombaatar, Troy Teknoloji Savunma ile 6’lı roket fırlatma sistemi, toplumsal olaylara yönelik olarak sis bombası, TÜBİTAK SAGE’in 81 milimetre Togan mühimmatını başarıyla entegre ettik” ifadelerini kullandı.

İhracat Çalışmaları Ne Durumda?

Barış Düzgün açıklamalarında ayrıca ihracata yönelik çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Türkiye’de savunma sanayisindeki gelişim ile birlikte yurtiçinde pastanın artık daraldığını ve rekabetin arttığını belirten Düzgün, yurtdışına açılmanın bu aşamada bir gereklilik halini almaya başladığını da söyledi. İlk ihracatın Kuzey Amerika’ya olduğunu belirten Düzgün, Afrika’nın herkesin odağında olduğunu, Asya-Pasifik’in pazarından pay alınabileceğini ve Arap Yarımadası’nda da pazar bulunabileceğini dile getirdi.
 

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,457
Mesajlar
5,046
Kullanıcılar
9,977
Son üye
İsmail Altıntaş
Üst