Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.
Kayıt OlHabertürk üzerinden yapılan habere göre;Teslimat tarihlerine ilişkin uygulamada henüz güncelleme yapılmadı, Ne zaman yapılacağını bilen var mı?
TOGG ANAHTAR TESLİM TARİHİ BELLİ OLDU
Yapılacak TOGG çekilişleri kapsamında, öncelikle V2 donanımlı 523 kilometre menzilli T10X’ler Nisan ayından itibaren teslim edilecek. V1 ile V2 donanımlı 314 km menzile sahip versiyonlu TOGG T10X’lerin teslimatları 2023 Temmuz ayında başlayacak.
teslim edecekleri arabaların bir kısmını 5 aydır üretmişlerdir diye düşünüyorum.Böyle bir haber var eğer doğruysa ay ay üretim bu sekilde olacak imiş
Togg T10X'in Aydan Aya Üretim Adetleri Ortaya Çıktı
Togg'un Gemlik'teki fabrikasında hangi ayda kaç adet T10X üretimi yapılacağı belli oldu.www.webtekno.com
Nisan 2023 den itibaren teslimatlari başlayacaktır diyor uzun menzillerde hocam evet .sıra no nedir en sonlarda mi bilemiyorum ama sizin ki epey geçe kalmış görünüyor.umarim bir yanlışlık olmuştur .yarın arayip bir sorun isterseniz arayıp teyit etmekte fayda var .ben 2 kere aradım ikisinde de sıkıntısız ulaştım görüştüm togg care kullanıcı ilgi merkezi personelleriyle.sahsen yarın ben arayacağım teyit etmek amacıylaNeden o halde sipariş verirken uzun menzilli Lee Nisan ayında teslim edilecektir bilgisi veriyorlar. Aracımı sattım şimdi sattığım aracı alamam o fiyata birde aralığa kadar fiyat değişecek kesinlikle ne anladık bu işten.
Mail geldi uzun menzilli araç aldık en geç temmuz die alınan sipariş mailde Aralık ayında teslim gösteriyor. Ne kadar saçma. Ben o halde neden uzun menzilli aldım.
Son 2000 kişiyi aralığa attılar herhalde. Fiyat güncellemeleri çok şişkin gelirse iptal sayıları artabilir.
Bunun hesabını ve tedariğini hesaplayamayan yöneticiler togg aracını yollarda fazla uzun götüremez. Ben gerekli resmi işlemlerimi başlattım müşteri temsilcilerinin verdiği bilgiler nedeni ile zarara uğradım. Bunun sorumlusu kim ise bunu bedelini benim değil onun yada onalarin ödemesi gerekli.
Togg da devrim gibi oldu desenize çarpışma testlerini dahi yapmadan apar topar satışa çıkarılan seçimlerde yolda olsunda sonrasına bakarız denildi bence. Secimmugruna binlerslce kişi yine bağdır edildi. Tabi milyonları etkileyen bir reklamda binlerce kişi önemsiz olsa gerek
Arkadaşım 68 ci sırada Haziran'da die mail gelmiş. Şuan araç üretiminde bariz sıkıntılar var sınırlı sayıda üretilen de devlet kurumlarına veriliyorki olası sorunlar da sosyal medyaya düşmesi. Linç edilmesin bir ürünü tam hazır olmadan global piyasaya tanıtmak bence çok amatörce bence seçim için togg feda edildi. Bende siparişimi iptal ediyorum. Nisan temuz die girdiğim sipariş Aralık ayında bana bordürü zarar vererek o zamanki güncel kurdan verecek. Gerçekten yazık tesladan sipariş vereceğim. Togg MTV 23 bin şaka gibi
Cumhurbaşkanına verilen araç mtvsi haberlerde gördüğümden yazdım yoksa araç bize gelmediki öğrenelim ne duyuyorsak ona inanıyoruz. Ayrıca söylese bir durum var benim siparişim ilk başından bu uygulama kaynaklı renk sorun vardi şimdi Aralık die açıklamışlar diyorum ki benim hatam değil sizin hatanız rengi benim söyledim renk yapın Aralık'ta teslim edilecek aracın rengini bile degismeyiz diyor adamlar ne kadar saçma . Yerli otomobilinizde zarar vermek istemezdim ama togg hizmetlerinin tutumu ve insanla dalga geçer gibi açıklama yapmaları beni çok sinirlendirdi. Tüm sosyal medya mecralarindan attığım ve attıkları mailleri şikayet olarak iletiyorum.
Ben Kapadokya iç beyaz verdim ama siparişim Gemlik siyah görünüyor. Kimi kime şikayet edeceksin ki müşteri hizmetlerine yetkili birini bağlayın yada o arasın diyorum diyorki yetkili benim tamam o zaman soruma cevap verin diyorum kusubakmayin ne renk görünüyorsa onu alırsınız ne mail geldiyse o zaman araç teslim edilir başka bir bilgi veremem
Suistimal, yani art niyet? Sanmıyorum.insanların togg araçlarına, muadilleri ile kıyaslamayı akıllarından bile geçirmeden bonkörce bir lütuf olarak sunduğu büyük ilgi suistimal edilmemeli.
Suistimal, yani art niyet? Sanmıyorum.
Bazı organizasyon acemilikleri olduğu görülüyor. Lakin ilk lansman, talep öngörülemiyor, tüm teşkilatlar ilk defa çalışıyor, geçmiş tecrübe birikimi yok... Acemiliklerin sebebini anlayabiliyorum. Yeter ki art niyet olmasın - ki bence yok.
Lakin bu fiyata bu oto, bu acemilikleri fazlasıyla telafi ediyor bence. "İnsanların bonkörce bir lütuf olarak sunduğu büyük ilgi"nin sebebi ise, en az 1,5 milyon edecek bir aracı 1 milyona almak olmasın?
Teslimat tarihi uzadıkça aracın fiyatı ₺ bazında güncellenecektir ama $ bazında yükselmeyeceğini sanıyorum.
Paranızı kur korumalı hesaba yatırırsanız fiyat değişimlerinden etkilenmezsiniz.
Arkadaşlar 5600 lerdeyim V2 uzun menzil bu ay üretilen model e başvurdum mail geldi Ağustos eylul diye 20 bin başvuru 3 modele yapıldı benim başvurduğum model de sıram kaç diye telefonla aradım mesaj attım defalarca bu bilgi verilmedi.gercek siramizi öğrensek bu ay ne kadar üretildi ona göre sıra hesabimizi yapabileceğimiz için bu bilgi verilmiyor.
2 modeli cikarirsak 2000 lerde olmamız lazım. 20 bini aylara bolerseniz her ay 2500 üretim gerekir ki Mayısta olmadı Haziran'da teslim almamız lazım ama öyle bir durum yok 4 ay sonra ya verilmesi ayrı bir garabet onuda geçtim fiyatı sabitlemedikleri için yüzde 30 ila 40 zam geleceği açık bile bile lades olduk
yerli firma kazığı bu kaçıncı sırada olduğumuz bilgisi ve uzun bir süre akla cumhurbaskaninin togg için benden torpil oncelik istediler demesini baz alırsak önümüze kimler geçti acaba sorusunu sorduruyor
ben zamlı alırken kim bu fiyattan alıp kar gudecek dedirtiyor
CEO onceligimiz insanlar derken heryerde reklam yapıp vatandaş olarak 4 ay sonraya sipariş verilmesi bence komedi seçime giderken tiyatro oyunu oynanıyor.ne şeffaflık var ne de etik güven vermedi reklam güzelde gercekler yoruyor insanı
Kimse almadı. İlk sıralara bayram öncesi teslim etmeye çalıştılar ama yetişmedi. Nisan bitmeden ilk 50 alır gibi. Telegramda togg grubu var, oradan öğrendim.
Nisan bitti tahminen 50adet 28000 pek matematiğime uymadı mayısta ki teslim adedi durumu belli eder adamın aklına araç zam gelmesi bekleniyor geliyor bu gidişle ilan edilen fiyattan büyük çoğunluk alamazKimse almadı. İlk sıralara bayram öncesi teslim etmeye çalıştılar ama yetişmedi. Nisan bitmeden ilk 50 alır gibi. Telegramda togg grubu var, oradan öğrendim.
Nisan bitti tahminen 50adet 28000 pek matematiğime uymadı mayısta ki teslim adedi durumu belli eder adamın aklına araç zam gelmesi bekleniyor geliyor bu gidişle ilan edilen fiyattan büyük çoğunluk alamaz
Markanın başarısı aracın teslimatının ivedilikle halka teslimine bağlı, kurumlara değil.Bir yandan da fabrikadan TIR'larla araç sevkiyatı sürüyor. Bu araçları Konya obruklarına gömmüyorlarsa birileri araç teslim alıyor demektir. Tahminim, 2023'de teslim edilecek olan 20+8 bindeki o 8 binlik kısımda aciliyeti olan yerlere gidiyordur, o yüzden 20 binlik kısma ilk aracın teslimi gecikiyor olabilir.
Bakanlıklar, valilikler, ordu/kolordu komutanlıkları, yurt dışı temsilcilikler, önde gelen kurumlar... hepsine birer adet verilse yüzlerce araç eder. Lakin bir defa acillerin teslimini savuşturup 20 binlik gruba (halka) araç vermeye başladılar mı gerisi çorap söküğü gibi gelir ... diye ümit ediyorum.
Fiyat farkına gelince, eğer aracın fiyatı dolar bazında artmıyorsa sıkıntı yok bence. Paranızı kur korumalı hesaba yatırarak fiyat değişimlerinden etkilenmezsiniz.
Çözemediğim bir şey var. Bildiğim kadarıyla boyahaneler parti parti çalışır. Yani bir defa Anadolu rengine başladı mı, parti bitene kadar sadece Anadolu rengine boyar. Diğer renkler de öyle. Her parti birkaç yüz araç demektir.
Oysa teslim sıralaması rastgele renklerden oluşuyor. Bir Anadolu, ardından Gemlik, ardından Kapadokya...
Bu nasıl olabiliyor?
Tüm renklerden birer parti imal ettikten sonra karışık renk teslimatı yapabilirler, lakin bunun için büyük miktarda (1000+ araç) hazıra imalat yapmaları lazım. Oysa zamanla yarışıyor fabrika.
Montaj bandını anlıyorum da, havuz boyamada bir renk için boya havuzu hazırlanması zaman alıcı bir işlem olduğundan karışık renk teslimatı nasıl yapabildiklerini merak etmiştim.Part parti çalışma, üretim tam temposuna ulaşıp makineler robotlar tam devreye girdiği de işler parti parti yürütülür