- Katılım
- 12 Şub 2020
- Mesajlar
- 2,266
- Tepkime puanı
- 265
Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte daha da ön plana çıkmayı başarmış olan yerli savunma araçları, dünya gündemine girmeyi başardı. Bir haber programına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, konuya ilişkin yöneltilen soruları cevapladı.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayii ile ilgili mali hedefleri açıkladı. Başkan Demir 2023 yılının sonunda savunma sanayiinin ülke ihracatına katkısının 4 milyar doların üzerinde olmasını hedeflediklerini belirtti.
Savunma Sanayii Başkanı Haber Programına Katıldı!
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, geçtiğimiz günlerde bir haber programına katıldı. Program kapsamında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Demir, savunma araçları hakkında önemli bilgiler verdi.İhracat Hedefini Açıkladı!
Başkan İsmail Demir Soruları Yanıtladı!
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e haber programı kapsamında yöneltilen soruların başlıkları ve Başkan Demir’in verdiği cevaplar şu şekilde:- Rusya- Ukrayna savaşının yarattığı etkiler: Hava savunma sistemlerinin önemi, Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte bir kez daha anlaşıldı. İnsansız araçların saha içerisinde ki iletişimlerinin rolü gözler önüne serildi.
- SİHA’ların sahadaki yeri: İnsansız araçların neleri başarabileceklerini SİHA’larımızın performansları ile görmeye devam ediyoruz.
- Savaş uçağı Kızıl Elma: Önümüzde ki sene uçuşunu izleyeceğiz.
- Milli savaş uçağı: Yerli uçağın ilk parçası için üretim hattı kuruluyor. 2023 yılında hangardan çıkacak.
- İnsansız deniz araçları: İnsansız deniz araçları için 4 farklı proje kullanılacak hale getirildi.
- Yerli savunma sistemleri: Gökdeniz’in test aşamaları tamamlandı. Şu an gemilerde kullanılabilecek hale geldi.
- SİHA’lar için savaş gemisi: TCG Anadolu bu yıl envanter içerisinde ki yerini alacak. TCG Anadolu’dan sonra ise sıra uçak gemisine gelecek. Kendi uçak gemimizi üreteceğiz.
- SİHA’lara talep: Sayısız ülkeden SİHA’lara talep var.
- Denizaltı projeleri: İkinci denizaltı için geri sayım başladı.
- Uzay projeleri: Roket motorlar kapsamında önemli bir yol aldı. Kardeş ülkeler ile bu konu kapsamında ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz.
- Altay Tankı: Şu an test platformuna girdi. Güney Kore’den gelmiş olan motor ile birlikte seri üretimin üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.