- Katılım
- 12 Şub 2020
- Mesajlar
- 2,290
- Tepkime puanı
- 265
Araba neden hararet yapar sorusu araç kullanıcıları tarafından araştırılan bir konudur. Bu sorunun sebepleri farklılık göstermekle beraber genel olarak ortaya çıkış nedenleri benzerdir. Hararet durumunda araçlarda bulunan gösterge panelinde bu durum sürücüye bildirilir.
Araç harareti ise, motorun çalışması sağlayan enerjinin ortaya çıkarken fazla ısınma olması anlamına gelir. Bu ısınma belirli bir süre sonunda motor ve bağlı parçaların çalışmalarını kaybetmesine neden olur. Bu nedenle hararet durumu mutlaka çözülmesi gereken bir sorundur. Araç güvenliği ve motorun ömrü için dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca araçlarda harareti önlemek için bulunan parçalarında güncel bakımlarının yapılması gerekir.
Bu durumda motorun çalışmasını engeller. Mühendisler bu sınmanın önlenebilmesi için bazı parçaların kullanılmasını sağlamış ve hararet sorunu kontrol altına alınmıştır. Bu nedenle bu parçaların kullanımı ve bakımı önem kazanmıştır.
Hararet Nedir?
Sürücüler genel olarak yaz aylarında meydana çıkan bu sorun ile sık sık karşılaşır ya da orta çıkması adına endişe duyarlar. Çünkü hararet durumu motor gibi önemli mekanizmalara zarar veren bir durumdur. Hararet kelimesi tanımı olarak, bir şeyin fazla ısınması nedeniyle çalışamaz hale gelmesi demektir.Araç harareti ise, motorun çalışması sağlayan enerjinin ortaya çıkarken fazla ısınma olması anlamına gelir. Bu ısınma belirli bir süre sonunda motor ve bağlı parçaların çalışmalarını kaybetmesine neden olur. Bu nedenle hararet durumu mutlaka çözülmesi gereken bir sorundur. Araç güvenliği ve motorun ömrü için dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca araçlarda harareti önlemek için bulunan parçalarında güncel bakımlarının yapılması gerekir.
Araç Motorlarında Hararet Neden Olur?
Araba neden hararet yapar, bilinmesi ve çözülmesi gereken bir sorundur. Genel olarak araç motorlarında meydana gelen hararet nedenleri şunlardır. Motor parçalarının çalışması için gereken bazı hareketler vardır. Bu hareketler esnasında oluşan enerji motor ve parçalarının çalışması için gereklidir. Çalışmayı sağlayan bu enerji, meydana gelirken ısınmayı da beraberinde getirir. Bu ısınma ile parçalar erir ve yanarlar.Bu durumda motorun çalışmasını engeller. Mühendisler bu sınmanın önlenebilmesi için bazı parçaların kullanılmasını sağlamış ve hararet sorunu kontrol altına alınmıştır. Bu nedenle bu parçaların kullanımı ve bakımı önem kazanmıştır.
Araba Neden Hararet Yapar?
Araba neden hararet yapar, sorusuna verilen cevaplar yapılan araştırmalar ile 2 bölüme ayrılır:1. Soğutma Ekipmanları Sorunları
- Harareti önleyici parçalarda sorun çıkması en yaygın görülen nedendir.
- Hararet müşüründe arıza olması durumu müşürün ölçüm yapamamasına neden olur bu durumda fanların devreye girmesini engeller. Devreye girmesi engellenen fanlar soğutma işlevini yerine getiremez ve hararet artar.
- Yetersiz soğutma suyu olması.
- Soğutma fanlarının çalışmaması.
- Vantilatör kayışı bozuklukları.
- Devirdaim pompasında arıza olması
- Sıvı kaçaklarının olması
- Soğutma sıvısında hava olması
- Radyatörde tıkanıklık olması
2. Sürücü Kaynaklı Sorunlar
Araba neden hararet yapar? Aracı kullanma biçimleri de motorun sık hararet yapmasına neden olur. Yanlış vites değişimi, motoru zorlama durumları, yüksek hız yapmak gibi durumlar hararete neden olur.
Son düzenleme: