Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2022 Mercedes-AMG SL Ortaya Çıktı!


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,245
Tepkime puanı
260
2022 Mercedes-AMG SL Ortaya Çıktı! SL , kamuoyunda büyük yer edinen bir otomobildi, ancak son zamanlarda durum böyle değil. Bir kez yaygın bir başarının sembolü olarak tanınan, SL 2002 de giriş yaptı. Mercedes 2020 yılında sıkıcı bulunan bu tarzı değiştirerek sıkı bir giriş yapmayı 2022 yılında düşünüyor.

2022 Mercedes-AMG SL Detayları​

İsimlendirmedeki değişiklik, 2022 Mercedes-AMG SL 'nin geliştirilmesinin AMG bölümüne devredildiğinin bir ipucudur. Yeni SL, yeni bir AMG mimarisini piyasaya sürüyor ve Mercedes, yeni R232 neslinin kabuğunun altındaki hiçbir şeyin selefinden aktarılmadığını veya AMG GT roadster ile paylaşılmadığını iddia ediyor .

Araba başlangıçta her ikisi de 4.0 litrelik çift turboşarjlı V-8 kullanan SL55 ve SL63 olarak sunulacak. AMG'nin 4Matic+ dört tekerlekten çekişi her iki modelde de standart olduğundan, SL'nin motoru ilk kez dört tekerleğe de güç sağlayacak.
2022 Mercedes-AMG SL

2022 Mercedes-AMG SL'nin yeni görünümü, daha geniş bir kabin, daha az abartılı bir kaput uzunluğu ve daha kalın bir kuyruk ile daha pürüzsüz ve yuvarlaktır. Yeni SL, akslar arasını 5 inç ekleyerek ve aks mesafesi 101,7'den 106,3 inç'e çıkarttı. Toplam uzunluk, aksine, üç inçten biraz daha az artarak 185.2'ye çıktı. Genişlik bir buçuk inç artarak 75,4 inç'e çıktı.

Bagaj Kargo alanı, 8,5 fit küp veya tavan istiflendiğinde 7,5 ile öncekiyle hemen hemen aynı. Her iki model de 20x-9 inç ön ve 20x11,5 inç arka tekerleklerde yuvarlanıyor ve 21'ler isteğe bağlı olarak sunuluyor. SL55, bir krom paket veya bir AMG Gece paketi ile donatılabilirken SL63, bir AMG Dış Karbon Fiber paketi ve bir AMG Aerodinamik paketi sunuyor.

İkincisi, motorun önündeki alt gövdede, yere basma kuvvetini artırmak için genişleyen aktif bir aero eleman içeriyor. Ancak tüm SL'ler, ön hava girişlerinde aktif panjurlara ve geri çekilebilir bir arka spoylere sahip olarak gelecek. Önden, "Panamericana" dikey çubuk ızgarasıyla yeni SL, mevcut AMG GT roadster'a çok benziyor, ancak bu model yakında yeniden tasarlanacak ve Mercedes tasarım şefi Gorden Wagener göründüğünde, "fark [ iki araç arasında] daha fazla olacak."

Son iki SL neslinde geri çekilebilir bir sert tavan bulunurken, Mercedes yeni otomobil için klasik bir yumuşak tavana geri dönerek bir başka büyük çıkışa işaret ediyor. Wagener'in belirttiği gibi, "Yine geri çekilebilir bir sert top ile başlarsanız, şu anda sahip olduğunuz şeyi elde edersiniz, ki bu benim görüşüme göre çekici değildir."

2022 Mercedes-AMG SL Ortaya Çıktı


Üç katmanlı kanvas tavan, önceki geri çekilebilir sert tavandan daha uygundur ve 37 mph'ye kadar hızlarda 15 saniyede yükseltilebilir veya alçaltılabilir. Ayrıca Mercedes'in SL'nin kabinini, büyük boy katlanır bir tavanı barındırmak için orantılı olarak daha büyük bir bagaja ihtiyaç duymadan büyütmesine izin verdi. Uzatılmış yolcu bölmesi, en son 1980'lerin R107 modelinde sunulan bir özellik olan bir çift arka atlama koltuğuna takılıyor .


Kabinde ayrıca dijital bir gösterge paneli ve geniş bir orta dokunmatik ekran bulunuyor, ancak bunlar bazı Mercedes modellerinde olduğu gibi tek bir cam parçasının altında birleştirilmiyor. Bunun yerine, 2022 Mercedes-AMG SL , yeni S-sınıfında olduğu gibi ayrı ekranlar kullanır .

Ancak roadster'da 11.9 inçlik portre odaklı orta ekran, yukarıdan aşağıya daha kolay görülebilmesi için açı olarak ayarlanabilir. Elbette bilgi-eğlence sistemi, "Hey, Mercedes" dijital asistanı da dahil olmak üzere en yeni MBUX işletim sistemini çalıştırıyor. Mercedes'in Airscarf boyun seviyesinde ısıtması ve (SL63'te) bir baş üstü ekranı gibi masajlı aktif koltuklar standarttır. SL65 AMG Black Series bonkerlerinin yanı sıra, son harika SL, tartışmasız, zamanı için yüksek teknolojili bir tur gücü olan R129 nesliydi.

Yeni model aynı zamanda teknoloji bölümünü de artırıyor ve SL'ye tüm Mercedes sürücü yardımı özelliklerini getiriyor. Bunlara artırılmış video navigasyonu, dur-kalk özellikli Distonic Plus ve otomatik şerit değiştirme dahil aktif direksiyon yardımı ve ayrıca dikey veya paralel alanlar için otomatik park etme de dahildir.

Aktif fren asistanı artık dönerken karşıdan gelen trafiği de izliyor ve yeni bir çıkış uyarı sistemi, araçtan çıkan yolcuları arkadan yaklaşan araçlara karşı uyarıyor. Kaputun altında, SL daha önce mevcut olan çift turbo V-6'yı iki V-8'in lehine atlıyor. SL55'teki M117 V-8, 469 beygir gücü ve 516 feet tork üretiyor. SL63 versiyonu 577 hp ve 590 feet üretiyor ve aktif motor takozlarına sahip.

Her iki arabada da el yapımı motor, Yarış Başlatma başlatma kontrol işlevine sahip dokuz vitesli AMG Speedshift MCT otomatik şanzımanla eşleştirildi. Mercedes, SL55 için 3,8 saniye ve SL63 için 3,5 saniyelik fabrikada sıfırdan 60 mil/s'ye tahmini bir süre veriyor.

2022 Mercedes-AMG SL Ortaya Çıktı


Mercedes-AMG'nin teknik direktörü Jochen Hermann, yeni SL'nin AMG'nin E Performance plug-in-hybrid sistemini de alacağını doğruladı . Bu 4.0 litrelik V-8'i arka tekerleklere güç sağlayan bir elektrik motoruyla birleştiriyor ve 804 beygir gücü ve 738 feet tork sunabiliyor. Dört tekerlekten çekişin yanı sıra, 2022 Mercedes-AMG SL 'de ilk kez dört tekerlekten yönlendirme de standarttır. Sistem, dönüş dairesini yaklaşık iki buçuk fit keserek 40,4 fit'e düşürür.

Elektronik olarak kontrol edilen sınırlı kaymalı arka diferansiyel, SL63'te standart ve SL55'te isteğe bağlıdır. Seramik kompozit fren rotorları isteğe bağlıdır. SL, SL63'te (SL55'te isteğe bağlı) viraj denge çubukları yerine hidrolik yalpa stabilizasyonu ekleyen süspansiyon ile uyarlanabilir amortisörler içerir. Mevcut bir ön aks kaldırma sistemi, aracın önünü 1,2 inç yükseltebilir ve bir konumu (dik bir araba yolu gibi) hatırlayacak ve otomatik olarak devreye girecek şekilde programlanabilir.

Dört tekerlekten çekişin eklenmesi ve iki artı iki oturma düzenine geçilmesiyle, boş ağırlık yaklaşık 220 birim artıyor. Tüm bu performans geliştirmelerine rağmen, R232 SL, AMG GT roadster'ın altında uçması gerektiğinden, markanın en üst düzey roadster'ı olma özelliğini geri kazanamıyor. Bunun yerine, artık üretimi durdurulan S-sınıfı Cabrio'yu satın almış olabilecek herhangi bir alıcıyı yakalamak için daha iyi bir grand tourer - dolayısıyla arka koltuklar ve dört tekerlekten çekiş olması gerekiyor .

2022 Mercedes-AMG SL için fiyatlandırma açıklanmadı, ancak SL55'in taban etiketinin 100.000 doların biraz altında olacağını ve SL63'ün yüzde 20 daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Yeni SL, 2022'nin ilk yarısında bayilere geliyor. İşte o zaman, sürekli bir başarı sembolü olarak statüsünü geri kazanıp kazanamayacağını göreceğiz. Video kaynak
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Forum istatistikleri

Konular
2,451
Mesajlar
5,035
Kullanıcılar
9,835
Son üye
Cem.
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst