resul_100
Üye
arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var. TOGG yedek olarak 17.400 yedek çıktı. Anladığım kadarı ile 2024 haziran da aracımızı teslim alacağız. Sorun şu aracımdan memnunum ve alıp almamak konusunda kararsızım. Evimde kapalı otopark var. -1. kat enerji odası -2. kat otopark. Kendi aracıma ait otoparka wallbox da kurdurabilirim. Hatta evimin elektrik saati -1 de olduğu için oradan özel hat çektirik 220w da alabilirim. Hatta şehit ailesi olduğumuz için de bu elektriği daha ucuza da alıyoruz; ancak almayacağım bir araç içinde 60.000 TL'yi bekletmek istemiyorum. Özellikle 500 km deyip de menzil havadan sudan hızdan düştü deyip 250 km yol gidecek bir elektrikli araç için de aracımı değiştirip durduk yere rezil olmak istemiyorum. Dizel aracım km 1 lira yakıyor ekonomik kullanımda. Menzil eğer düşerse TOGG 2.5 lira yakacak uzun yolda. belki biraz abartı ama bana hala rezillik gibi geliyor elektrikli araçlar. Sorum şu sizce bu 60.000 TL'yi bekletip haziran 2024 de aracı alsam 1 yıl bekleme süresinden gelecek aylık 500 TL'lik TRUGO'yu kullanıp satsam 2025 haziran da bu araçtan sizce kar edebilir miyim? Bir yandan da ÖTV'siz araç almak da sanki karlı gibi gözüküyor ama enflasyon şartlarında 60.000 düşecek 30.000'e. Araç dan da kar edemezsek komple zarar olacak. Bir de 2024 haziran da bakalım araç 1.500.000 mü olacak üstüne mi çıkacak. Daha zaman çok gerçekten. Bir de şunu biliyorum ki fabrika hala tam kurulu değil üretim elle oluyor temmuz gibi düzenli robotlar çalışır diyor bi tanıdık. Bu konular da aklımı karıştırmıyor değil yani bizim üretim 2024 aralığı da bulabilir. Yorumlarınızı bekliyorum yanlış düşüncelerim varsa bilmek isterim.