Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) marka adıyla piyasaya sürülecek olan yerli elektirkli otomobille ilgili gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobille ilgili bilinmeyen detayları gün yüzüne çıkardı.
Togg’un piyasaya sürülmesi beklenen ilk modelini C-SUV segmetinde olması bekleniyor. Togg SUV modelinin Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan fabrikada seri üretim bandına girmesi gündeme geldi. Sosyal medyada yer alan tartışmaların ardından yetkililer, 2022 yılı içinde Togg’un seri üretim bandından ineceğini açıkladı.
Resmi satış fiyatı henüz açıklanmayan yerli elektrikli otomobilin, 2023 yılının ilk aylarında yollardaki yerini alması bekleniyor.
Yerli elektrikli otomobil Togg CEO’su Gürcan Karakaş, Gemlik fabrikasındaki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Togg üst yöneticisi, Antalya Diplomasi Forumu 2022 kapsamında “Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme İçin Yeşil Ekonomi” başlıklı oturuma katıldı. Karakaş, bir otomobil fabrikasından daha fazlası olan Togg’un üretim sürecine dair yeni bir parantez açtı.
Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulan Togg üretim tesisi ile ilgili açıklamalar merak ediliyor. Gürcan Karakaş, bu tesislerin Avrupa’nın en temiz tesisi olacağını söyledi. Panelde önemli açıklamalar yapan Togg CEO’su dışında TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, BAE Ekonomi Bakanı Abdulla bin Touq al Marri, Asya İş Birliği Diyaloğu Genel Sekteri pronchai Danvivathana ve Eurochambres Başkanı Luc Freiden de hazır bulundu.
Şirketin üst düzey yöneticilerinden yapılan açıklamalara göre Mobility, AI-Big Data, Cyber Security, Fintech, Blockchain, Game & Gamification, Smart Services, Nano Tech & Sustainable Material, Energy Solutions alanlarında faaliyet gösteren, teknoloji girişimlerinin başvuruları devam ediyor. Togg fabrikasında 2022 yılı içinde seri üretim süreçlerinin tamamlanması bekleniyor.
Togg’un piyasaya sürülmesi beklenen ilk modelini C-SUV segmetinde olması bekleniyor. Togg SUV modelinin Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan fabrikada seri üretim bandına girmesi gündeme geldi. Sosyal medyada yer alan tartışmaların ardından yetkililer, 2022 yılı içinde Togg’un seri üretim bandından ineceğini açıkladı.
Resmi satış fiyatı henüz açıklanmayan yerli elektrikli otomobilin, 2023 yılının ilk aylarında yollardaki yerini alması bekleniyor.
Togg Fabrikasıyla İlgili Yeni Açıklamalar Geldi
Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulan Togg üretim tesisi ile ilgili açıklamalar merak ediliyor. Gürcan Karakaş, bu tesislerin Avrupa’nın en temiz tesisi olacağını söyledi. Panelde önemli açıklamalar yapan Togg CEO’su dışında TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, BAE Ekonomi Bakanı Abdulla bin Touq al Marri, Asya İş Birliği Diyaloğu Genel Sekteri pronchai Danvivathana ve Eurochambres Başkanı Luc Freiden de hazır bulundu.
Togg Mobilite Hızlandırma Programı Devrede
Geçtiğimiz hafta Mobilite Hızlandırma Programı ile gündeme gelen yerli elektrikli otomobil Togg hakkında önemli açıklamalar yapıldı: “Geleceğin mobilite ekosistemi nasıl olacak? Merak eden, mobilite ekosistem üzerine çalışan ve fikir geliştirenleri Bilişim Vadisi ile birlikte hazırladığımız Mobilite Hızlandırma Programına davet ediyoruz.” bu duyuru ile birlikte gözler bir kez daha Togg gelişmelerine çevrildi.Şirketin üst düzey yöneticilerinden yapılan açıklamalara göre Mobility, AI-Big Data, Cyber Security, Fintech, Blockchain, Game & Gamification, Smart Services, Nano Tech & Sustainable Material, Energy Solutions alanlarında faaliyet gösteren, teknoloji girişimlerinin başvuruları devam ediyor. Togg fabrikasında 2022 yılı içinde seri üretim süreçlerinin tamamlanması bekleniyor.
Son düzenleme: