Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) marka adı ile üretilen ilk elektrikli yerli otomobilde yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayının ilk haftasında ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen CES 2022 fuarına katılan Togg, şimdi de Avrupa pazarı için hamlelere başladı.
Fuarda büyük ilgi gören ve ilk defa dünya gözünde görücüye çıkan yerli otomobil, Avrupa’daki tanıtım süreçlerine devam ediyor. Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın daha önceden belirttiği üzere yetkililer ilk hamleyi yaptı ve Togg Almanya’da ilk temsilcilik merkezini açtı.
Son dakika haberi olarak ulusal basında geniş yankı bulan gelişmelere göre Togg, Almanya’da ilk temsilciğini açtı. Bu sene sonunda seri üretim bandından inmesi planlanan yerli elektrikli otomobil Togg, Almanya’nın Stuttgart şehrinde temsilcilik açtı.
TOGG CEO'su Gürcan Karakaş daha önce yaptığı açıklamada, "Önce Almanya, ardından da Avrupa'daki diğer pazarlarda satışa başlayacağız." sözlerini kullanmıştı. 2023 yılında üretim bandından inerek yollarda görmeye hazırlandığımız Togg, son olarak ABD’de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2022) çerçevesinde ilk dünya lansmanını gerçekleştirmişti.
İlk kez uluslararası alanda görücüye çıkan Togg, fuardaki en iyi 20 markadan biri olarak seçilmesiyle de göğsümüzü kabarttı. ABD’den sonra Avrupa’ya gözünü diken Togg, Stuttgart şehrinde temsilcilik açtı.
Avrupa’nın ilk doğuştan elektrikli SUV otomobili Togg da bu pazarda rekabet edecek. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, “Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz.
Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak.” diyerek satış planını açıklamıştı. Bunun üzerine Avrupa’daki satış hedeflerine yönelik ilk temsilcilik Almanya’nın Stuttgart şehrinde açılmış oldu.
Fuarda büyük ilgi gören ve ilk defa dünya gözünde görücüye çıkan yerli otomobil, Avrupa’daki tanıtım süreçlerine devam ediyor. Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın daha önceden belirttiği üzere yetkililer ilk hamleyi yaptı ve Togg Almanya’da ilk temsilcilik merkezini açtı.
Togg Stuttgart Şehrinde Temsilcilik Açtı
TOGG CEO'su Gürcan Karakaş daha önce yaptığı açıklamada, "Önce Almanya, ardından da Avrupa'daki diğer pazarlarda satışa başlayacağız." sözlerini kullanmıştı. 2023 yılında üretim bandından inerek yollarda görmeye hazırlandığımız Togg, son olarak ABD’de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2022) çerçevesinde ilk dünya lansmanını gerçekleştirmişti.
İlk kez uluslararası alanda görücüye çıkan Togg, fuardaki en iyi 20 markadan biri olarak seçilmesiyle de göğsümüzü kabarttı. ABD’den sonra Avrupa’ya gözünü diken Togg, Stuttgart şehrinde temsilcilik açtı.
Avrupa Pazarında Togg Sesleri
Ulusal basında yer alan habere göre Almanya’da 2030 yılına kadar 15 milyon elektrikli otomobilin trafiğe çıkması bekleniyor. Karbon salımı konusunda önemli kararlar alan Avrupa Birliği ülkelerindeki elektrikli otomobil teşvikleri sürüyor. Almanya’da bu kapsamda sektöre 3 milyar Euro’dan fazla teşvik verildiği biliniyor.Avrupa’nın ilk doğuştan elektrikli SUV otomobili Togg da bu pazarda rekabet edecek. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, “Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz.
Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak.” diyerek satış planını açıklamıştı. Bunun üzerine Avrupa’daki satış hedeflerine yönelik ilk temsilcilik Almanya’nın Stuttgart şehrinde açılmış oldu.
Son düzenleme: