Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerli otomobil Togg hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen "Anadolu Soruyor" programına katılan Oktay, Togg’un nasıl bir proje olduğuna değinirken aynı zamanda piyasaya sürüleceği tarihe ilişkin detaylar paylaştı.
Türkiye’de milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Togg hakkındaki yeni açıklamalar sosyal medya platformlarında da çok konuşuldu. Tüm dünyada elektrikli otomobil sektöründe köklü bir değişim yaşanırken, Türkiye’de de bunun izi takip ediliyor. Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışları her yıl giderek artan bir ivmeyle yükseliyor.
Bu süreçte vatandaşların büyük bir bölümü de yerli otomobil Togg’un piyasaya sürülmesini bekliyor. Togg’un üretim bandından indirileceği tarihle ilgili açıklamalarda bulunan Fuat Oktay, çok önemli detaylar verdi.
Türkiye’nin Togg hamlesi ile sektörde önemli bir adım attığına dikkat çeken Oktay şu ifadeleri kullandı: “Türkiye tam doğru zamanda yeni bir segmente giriyor elektrikli araçlarda. Aynı zamanda aslında bu bir akıllı cihaz, cep telefonu gibi düşünün sürekli güncellenen. Sürekli gelişiyor.
Kısmet olursa da bu yılın sonu itibarıyla tesisler tamamlanmış olacak. Bildiğim kadarıyla boyahanesinin yapım aşaması başladı. Kısmet olursa yılın ikinci yarısında tesisleri bitirmiş olacağız. Artık araç imalatında yıl sonu itibarıyla üretim bandı tamamlanmış olacak. İlk aracımız da üretim bandından çıkmış olacak. 2023'ün ilk çeyreğinde de inşallah satışa sunulmuş olacak.”
Sadece bir araç imalatı değil, bir otomobil değil aslında bizim şu andaki yaptığımız elektrikli araç.” Yerli otomobil Togg'un bilişim sistemleri, otonom sistemleri ve yan sanayinin lokomotifliğini yapması bekleniyor. Şimdiden milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran Togg projesinin geleceğini yorumlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “3-5 yıl içerisinde nasıl bir ivmelenme, kalkınma sağlandığını hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Togg hakkındaki yeni açıklamalar sosyal medya platformlarında da çok konuşuldu. Tüm dünyada elektrikli otomobil sektöründe köklü bir değişim yaşanırken, Türkiye’de de bunun izi takip ediliyor. Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışları her yıl giderek artan bir ivmeyle yükseliyor.
Bu süreçte vatandaşların büyük bir bölümü de yerli otomobil Togg’un piyasaya sürülmesini bekliyor. Togg’un üretim bandından indirileceği tarihle ilgili açıklamalarda bulunan Fuat Oktay, çok önemli detaylar verdi.
"Togg 2023’ün İlk Çeyreğinde Yollarda"
Kısmet olursa da bu yılın sonu itibarıyla tesisler tamamlanmış olacak. Bildiğim kadarıyla boyahanesinin yapım aşaması başladı. Kısmet olursa yılın ikinci yarısında tesisleri bitirmiş olacağız. Artık araç imalatında yıl sonu itibarıyla üretim bandı tamamlanmış olacak. İlk aracımız da üretim bandından çıkmış olacak. 2023'ün ilk çeyreğinde de inşallah satışa sunulmuş olacak.”
"Her Türlü Otonom Tecrübesi Togg’da"
Togg’un son teknolojik gelişmelerle çalışmaların sentezlenerek oluşturulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ortak girişim sermayesi olarak kurulan şirket hakkında şunları söyledi: “Togg bir ortak girişim sermayesi olarak kuruldu. Yerli ve milli bir şirket olarak Türkiye'de elde etmiş olduğumuz her türlü otonom sistemlerle ilgili tecrübenin aktarıldığı bir yapı.Sadece bir araç imalatı değil, bir otomobil değil aslında bizim şu andaki yaptığımız elektrikli araç.” Yerli otomobil Togg'un bilişim sistemleri, otonom sistemleri ve yan sanayinin lokomotifliğini yapması bekleniyor. Şimdiden milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran Togg projesinin geleceğini yorumlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “3-5 yıl içerisinde nasıl bir ivmelenme, kalkınma sağlandığını hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Son düzenleme: