Bir süredir zorlu ekonomik şartlar ile mücadele etmeye çalışan ülke yönetimleri giderek artan enflasyona karşı sıkı para politikası kararları alırken pek çok sektörde de bu kritere bağlı olarak değişikliğe gidildi. Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri sebebi ile üretimi sekteye uğrayan grupların başında yer alan araçlar da otomotiv sektörünün üretim kararlarının değişmesine yol açtı.
Pandemi sebebi ile ortaya çıkan ve bu senenin başı itibari ile etkisini giderek daha fazla hissettirmeye başlayan çip krizi, içten yanmalı otomobillerin üretimlerinde ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep oldu. Hem bu durumdan ötürü hem de sıfır karbon hedeflerini gerçekleştirme arzularından ötürü ülke yönetimleri, otomotiv sektöründe köklü bir değişikliğe gidilmesine işaret etti ve bu doğrultuda da elektrikli otomobillerin pazar payları giderek artmaya başladı.
Bugün hemen hemen her otomobil üretici markadan ve sektöre yeni dahil olan firmalardan elektrikli otomobil haberleri gelmeye devam ederken 2018 yılından bu yana Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek adına çaba sarf eden Togg da pazara giriş yapmak için geri sayıma başladı. Araç üretici bir firmadan çok daha fazlası olma vaadinde bulunan Togg, ilk yerli otomobil için beklentiyi arttırdı.
Sene başından bu yana hem yurtiçinde hem de yurtdışında pek çok farklı platformda tüketiciler ve sektör temsilcileri ile buluşan yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg, aylardır beklenen seri üretimi için sona yaklaştı. Bugün açılacak olan Gemlik Fabrikası ile birlikte üretim bandına çıkacak olan yerli otomobil için heyecan doruktayken otomobilin üretim bandından inmesinin ardından teslim edilecek olduğu ilk sahipleri de belli oldu.
2018 yılından bu yana Türkiye’nin ilk yerli ve doğuştan elektrikli otomobilini üretmek adına çalışmalarını sürdüren firma, bugün itibari ile hedeflerine bir adım daha yaklaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplamda 4 bin katılımcının bulunacağı tahmin edilen açılış töreni ile faaliyete geçecek olan Gemlik Fabrikası, Togg’u seri üretim bandına alacak.
Pandemi sebebi ile ortaya çıkan ve bu senenin başı itibari ile etkisini giderek daha fazla hissettirmeye başlayan çip krizi, içten yanmalı otomobillerin üretimlerinde ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep oldu. Hem bu durumdan ötürü hem de sıfır karbon hedeflerini gerçekleştirme arzularından ötürü ülke yönetimleri, otomotiv sektöründe köklü bir değişikliğe gidilmesine işaret etti ve bu doğrultuda da elektrikli otomobillerin pazar payları giderek artmaya başladı.
Bugün hemen hemen her otomobil üretici markadan ve sektöre yeni dahil olan firmalardan elektrikli otomobil haberleri gelmeye devam ederken 2018 yılından bu yana Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek adına çaba sarf eden Togg da pazara giriş yapmak için geri sayıma başladı. Araç üretici bir firmadan çok daha fazlası olma vaadinde bulunan Togg, ilk yerli otomobil için beklentiyi arttırdı.
Sene başından bu yana hem yurtiçinde hem de yurtdışında pek çok farklı platformda tüketiciler ve sektör temsilcileri ile buluşan yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg, aylardır beklenen seri üretimi için sona yaklaştı. Bugün açılacak olan Gemlik Fabrikası ile birlikte üretim bandına çıkacak olan yerli otomobil için heyecan doruktayken otomobilin üretim bandından inmesinin ardından teslim edilecek olduğu ilk sahipleri de belli oldu.
Togg Seri Üretime Geçiyor!
Yerli Otomobilin İlk Sahipleri Açıklandı!
Araç fiyatlarının giderek arttığı yeni dönemde ek olarak yükselen akaryakıt fiyatlarının da duyurulması, uzun vadede daha karlı bir yatırım olarak değerlendirilen elektrikli otomobillere olan talebin artmasını sağladı. Bu kapsamda araç satın almak için yerli otomobilin satışa sunulmasını bekleyen tüketicilere, Togg’un ilk sahiplerinin kimler olacağına ilişkin net bilgi verildi. Yapılan ilk açıklamalara göre seri üretim bandından inen ve ilgili prosedür çalışmaları tamamlanan ilk parti, yurtdışında bulunan Türk büyükelçilerinin kullanımlarına sunulacak. Böylelikle Togg’un bir nevi yurtdışı tanıtımı da yapılmış olacak.18 Bin Adet Üretilecek!
Şimdiye kadar alınan resmi bilgilere göre 2023 yılının mart ayında satışa sunulacak olan yerli otomobil, ilk üretim yılında 18 bin adet üretilecek.
Son düzenleme: