Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

Togg Lansman Tarihi Resmen Açıklandı

ADMİN

Admin
Yönetici
Yerli elektrikli otomobil Togg ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Togg için geri sayım tüm hızıyla devam ediyor. Togg çıkış tarihi hakkında son dönemde pek çok iddia ortaya atılmıştı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Togg çıkış tarihinin ertelendiği yönünde iddialar vardı.

Tüm bu iddialara Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan net bir cevap geldi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) marka adıyla üretilen yerli elektrikli otomobilde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin üretim planında hiçbir değişiklik olmadığını belirterek sosyal medyadaki erteleme iddialarını yalanladı.

Planları adım adım hayata geçirdiklerini söyleyen Karakaş, bu yüzden 4. çeyrekte ekim sonu kasım başında fabrikanın seri üretime başlayacağını duyurdu.

Gürcan Karakaş Togg Çıkış Tarihini Duyurdu

gurcan-karakas-togg-cikis-tarihini-duyurdu.webp
Togg üst düzey yöneticisi Gürcan Karakaş, Yapay Zeka Politikaları Derneği'nin (AIPA) online gerçekleştirdiği 1. Yapay Zeka Zirvesi etkinliği kapsamında düzenlenen "Geleceği Aydınlatanlar Oturumu"nda sunum yaptı. Sektörde oyunun kurallarının değiştiğini ifade eden Karakaş, yeni teknoloji sayesinde bu değişimin meydana geldiğini hatırlattı.

Otomotiv sektörünün büyümeye devam etmesine rağmen sektörde kar havuzlarının büyük oranda değiştiğini dile getirdi. Karakaş, yaptığı sunumda gelecekte sadece büyük olanların değil daha çevik, yaratıcı ve iş birliğine açık olanların başarılı olacağını söyledi. Togg'un kullanıcı odaklı yaklaşımıyla klasik OEM'lerden (orijinal ürün üreticisi) ayrıştığına dikkat çeken TOG CEO’su, Use-Case Mobility tescilinin Togg'un vizyonu olduğunu aktardı.

"Togg Üretim Planlarında Değişiklik Yok"

Karakaş sunumdan sonra gelen soruları yanıtladı. Togg’un ne zaman seri üretime geçeceğine dair bir soruya “Bizim planlarımızda hiçbir değişiklik yok” diyen Gürcan Karakaş, her şeyin adım adım ilerlediğini vurguladı. Bu sebeple 2022 yılının son çeyreğinde kasım başında fabrikanın seri üretime hazır hale geleceğini müjdeledi.

Vatandaşlar tarafından heyecanla beklenen Togg’un seri üretime girmesinden sonraki aşamaları anlatan Karakaş, “Sonra da homologasyon sürecine gireceğiz. Biz ilk defa bir üretim yapıyor olacağımız için bunu bir süresi var ve 2022 yılında da ondan fazla regülasyon değişiyor. Bunun sonucunda da 2023'ün ilk çeyreğinde araçlarımızın lansmanını yapmış olacağız.” dedi. Böylelikle Togg’un 2023 yılının ilk aylarında satışa sunulacağını duyurdu.

Son düzenleme:

En çok görüntülenenler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,483
Kullanıcılar
10,341
Son üye
azizuzer