Elektrikli otomobil sektöründe önemli bir rekabete hazırlanan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Bursa’nın Gemlik ilçesine kurulan TOGG üretim tesisinde son durum merak ediliyordu. Fabrikadaki çalışmaların son hızla devam ettiği öğrenilirken, üretim hatları için robotik üretim entegrasyon çalışmalarına başlandı.
Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş son durumu basınla paylaştı. TOGG, ilk seri üretim aracını 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından indirecek ve piyasaya sunacak. Yeniliğe Yolculuk hedefi ile Gemlik’te üretim tesisi kuran TOGG fabrikasında inşaat süreci tamamlandı. Tesiste son olarak boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına başlandı.
TOGG CEO’su Karakaş son açıklamasında, “Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamız Togg’un, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV’un, önce ülkemizde ardından da Avrupa’da pazara çıkmasına yaklaştık” ifadelerini kullandı.
TOGG fabrikasında üretim hattı kurulum çalışmaları başlarken gerçekleşen toplantıda söz alan Gürcan Karakaş, her şeyin planlamalar dahilinde devam ettiğini kaydetti. ““Akıllı cihazımızı geliştirirken verdiğimiz her sözün arkasında durarak, yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Yüzde 51 yerlilik oranı’ dedik, tedarikçilerimizin yüzde 75’ini Türkiye’den seçerek, 51’i yakaladık.” diyen CEO, bu seviyenin önümüzdeki dönemde artacağını söyledi. 2022 yılı sonunda yerli batarya sağlayacaklarını hatırlatan Karakaş, “Farasis ortaklığında Siro’yu kurduk.
Geçtiğimiz yıl tam bu zamanda, ‘2021 Ekim ayında ekipman kurulumuna başlayacağız’ dedik, başladık.” dedi. Farasis Energy ile ortak kurulan SİRO, bölgenin lider oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor.
Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş son durumu basınla paylaştı. TOGG, ilk seri üretim aracını 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından indirecek ve piyasaya sunacak. Yeniliğe Yolculuk hedefi ile Gemlik’te üretim tesisi kuran TOGG fabrikasında inşaat süreci tamamlandı. Tesiste son olarak boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına başlandı.
TOGG CEO’su Karakaş son açıklamasında, “Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamız Togg’un, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV’un, önce ülkemizde ardından da Avrupa’da pazara çıkmasına yaklaştık” ifadelerini kullandı.
“Sözlerimizi Tuttuk, Yolumuza Devam Ediyoruz”
Geçtiğimiz yıl tam bu zamanda, ‘2021 Ekim ayında ekipman kurulumuna başlayacağız’ dedik, başladık.” dedi. Farasis Energy ile ortak kurulan SİRO, bölgenin lider oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor.
Gemlik Tesisinde Robotlar Üretime Hazır
Fabrikanın 44 bin adet zemin güçlendirme kolonu üzerine inşa edildiğini söyleyen Gürcan Karakaş, yaklaşık 2 bin kişinin şantiyede görev yaptığını belirtti. Fabrikanın 2022 yılı mayıs ayında tamamlanmasıyla birlikte 62 robotun üretime hazır hale geleceğini söyledi. Tesiste toplamda 250 robot olması planlanırken 2022 yılı sonunda deneme üretimlerine başlanacak.
Son düzenleme: