Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,245
Tepkime puanı
260
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı! Mercedes C-serisi özellikleri neler? Motor seçenekleri ve satış fiyatı hakkında detaylı yazımız sizlerle..

2022 Mercedes C-Serisi Özellikleri​

Yeni, daha dijital ve verimli bir dünyaya hoş geldiniz ve evinize hoş geldiniz: Yeni Mercedes-Benz C-Serisi her ikisini de temsil eder ve her açıdan dünya çapında bir dönüşüm döneminde geleceğe dönük bir konfor bölgesi oluşturur. Mercedes-Benz'in ilk klasik model serisi olan yeni C-Serisi, 48 volt teknolojisine ve entegre marş jeneratörüne sahip plug-in hibritler ve hafif hibritler sayesinde baştan sona elektriklidir.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!
Yüksek verimli akü sistemi sayesinde, plug-in hibrit olarak yaklaşık 100 kilometre (WLTP) elektrik menziline ulaşır. Bu, bugüne kadar bu kategoride eşi benzeri görülmemiş bir durum. Sürdürülebilirlikle ilgili standartları da belirler. Ve C-Serisi, şirketin en yüksek hacimli model serilerinden biri olduğu için, bu sistematik elektrifikasyonun karbon ayak izimiz üzerinde aynı ölçüde güçlü bir etkisi vardır. Diğer teknik iyileştirmeler arasında DIGITAL LIGHT ve arka aks yönlendirme gibi isteğe bağlı özellikler bulunur. Saloon ve Estate modelleri birlikte prömiyeri, 30 Mart'tan itibaren sipariş edilebilir ve 2021 yazında bayi showroomlarına ulaşacak.

Tasarım: Sportif ve zarif bir dokunuşla şehvetli saflık​

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi, kısa ön çıkıntı, uzun dingil mesafesi ve arka çıkıntının kombinasyonu sayesinde dinamik oranlarıyla zaten hareketsiz durumda görünüyor. Güçlü kubbeli sportif motor kaputu, bu ileri hareket dürtüsünü vurgular.

Ön cam ve yolcu bölmesi, sektörde "kabin arkası tasarım" olarak bilinen bu klasik oranlar için arkaya taşındı. Önceki model, iç mekanda yüksek değerli bir çekicilik açısından ileriye doğru büyük bir adımdı ve yeni C-Serisi, modern lüks açısından daha da ileri gidiyor. İç mekan, sportif bir dokunuş ekleyen yeni S-Serisi'nin öne çıkan özelliklerini benimser.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!

2022 Mercedes C-serisi Dış tasarım: Çekici ışık efektlerine sahip profil​

Yandan bakıldığında, özenle şekillendirilmiş yüzeyler benzersiz ışık efektleri yaratır. Tersine, tasarımcılar, podyum çizgisi veya omuz çizgisi denen çizgiyi daha da vurgulayan çizgileri en aza indirdi. 2022 Mercedes-Benz C-Serisi Estate'te, eğimli arka camla birlikte aşamalı tavan çizgisi, fonksiyonel ödün vermeden sportif bir dokunuş katıyor. Sportif, üstün görünümü oluşturan diğer özellikler arasında geniş tekerlek izi ve modern tasarımlarda 17 ila 19 inç düz tekerlekler bulunur. Markanın kendine özgü radyatör ızgarası ön kısmı karakterize ediyor.

Tüm modeller, detaylarda farklılık gösteren radyatör ızgarasının tasarımı ve karakteri ile merkezi bir yıldıza sahiptir. Temel model, merkezi bir yıldıza ve panjurlara sahiptir. AVANTGARDE serisinde, panjurlarda ek dekoratif öğeler bulunurken, radyatör ızgarası ve ön rüzgarlık krom çerçevelere sahiptir. AMG tasarım konseptinin ayırt edici özelliği, krom yıldız tasarımlı elmas ızgaradır. Arka taraf tasarımı tipik bir Mercedes-Benz sedan tasarımına sahiptir. Arka lambaların yüksek kaliteli tasarımı, kusursuz gündüz ve gece görünümü ile büyülüyor.

Sedan'da ilk kez lambalar, yan duvar ve bagaj kapağı lambaları arasında bölünmüş ışık fonksiyonları ile C-Serisi'nde iki parçalı bir tasarıma sahip. Hassas bir şekilde yapılandırılmış iç mekanları da özellikle yüksek kalite standardını ayrıntılı olarak sergiliyor. Arka tampondaki isteğe bağlı veya çizgiye özgü kaplama, arka görüşü çekici bir şekilde tamamlar. Renk yelpazesine üç yeni boya rengi - spektral mavi, ileri teknoloji gümüş ve opalit beyaz - eklendi.

İç tasarım: sürücü merkezli tasarım sayesinde sportif dokunuşlar​

Gösterge paneli, bir üst ve bir alt bölüme ayrılmıştır: uçak motoru nasellerini andıran yeni, düzleştirilmiş yuvarlak menfezlere sahip kanat benzeri bir bölüm ve zengin bir döşeme genişliğine bölünmüştür. İkincisi, orta konsoldan ön panele kesintisiz olarak akar. Sürücü odaklılık sportifliğe katkıda bulunur: Gösterge paneli ve merkezi ekran, sürücüye doğru altı derece hafifçe eğilir.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!

Sürücü alanı, yüksek çözünürlüklü bir LCD ekrana sahiptir. Serbest durur ve kanat profili ile döşeme genişliğinin önünde yüzer gibi görünür. Bu, sürücü ekranını klasik yuvarlak kadranlı geleneksel kokpitlerden ayırır. Müşteriler 10,25 inç (26,0 cm) veya 12,3 inç (31,2 cm) versiyon arasında seçim yapabilir. Sayısallaştırmada paradigma değişikliği, merkezi ekranda da belirgindir: araç fonksiyonları, yüksek kaliteli dokunmatik ekran kullanılarak kontrol edilebilir. Portre yönü özellikle navigasyon için avantajlıdır. Dokunmatik ekran da aynı şekilde döşeme genişliğinin üzerinde süzülüyor gibi görünüyor. Kontrol paneli gibi, ekran sürücüye doğru hafifçe eğiktir. Merkezi ekran standart olarak 9,5 inç (24,1 cm) diyagonal ekrana sahiptir. 11,9 inç veya 30,2 cm ölçülerinde daha büyük bir versiyon isteğe bağlı olarak mevcuttur. Yüksek kaliteli bir krom ek, orta konsolu kol dayama için yastıklı bir arka bölüme ve parlak simsiyah bir ön bölüme ayırır. Görünüşte serbestçe hareket eden merkezi ekran, bu üç boyutlu yüzeyden sorunsuz ve sorunsuz bir şekilde yükseliyor. Modern, oldukça küçültülmüş kapı paneli tasarımı, gösterge panelinin her iki ucunu da çerçeveler. Entegre kol dayamalı kapı orta paneli, dikey bir yüzeyden yatay bir yöne dönüşür. Orta konsolun tasarımını yansıtan ön bölüm, metalik yüksek teknoloji ürünü bir eleman şeklini alıyor. Kepçe veya kapama kolu olarak kullanılabilir ve elektrikli cam kontrollerini barındırır.

Öne çıkan diğer bir özellik ise kapı açıcı ve koltuk ayar kontrollerinin entegre edildiği hareketli kontrol panelidir. Opsiyonel AVANTGARDE'nin özel tasarımı veya 2022 Mercedes C-Serisi'nin spor koltukları, görsel bir hafiflik izlenimi yaratmak için katmanlar ve saran yüzeyler kullanır. Koltuk başlıkları tamamen yeni bir tasarımdır ve arkalığa, ayar mekanizmasının yerleştirildiği sızdırmaz bir trim parçasıyla tutturulmuştur. Mercedes-Benz C-Serisi için suni deri ile kaplı ve nappa görünümlü kemer hatlarına sahip bir gösterge paneli mevcuttur (opsiyonel donanım,

AMG Line ile standart). Mevcut döşeme yelpazesi yenilikçi yüzeyleri sergiliyor. Bunlar arasında kahverengi tonlarda açık gözenekli kaplamaların yeni yorumları ve gösterge panelinin dış hatlarını takip eden gerçek alüminyum ince kaplamalara sahip siyah, açık gözenekli ahşap kaplama yer alıyor. Sürücü ekranı ve medya ekranı bütünsel, estetik bir deneyim sunar. Ekranların görünümü, üç ekran stili (Gizli, Sportif, Klasik) ve üç mod (Navigasyon, Yardım, Servis) ile kişiselleştirilebilir. Örneğin "Sportif" modelinde kırmızı renk baskındır ve merkezi devir sayacı dinamik bir tasarıma sahiptir. Hatlardan herhangi biri seçilirse, yeni C-Serisi standart olarak optik fiberler içeren ortam aydınlatması ile donatılmıştır.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!

Güç aktarma organı: modern dört silindirli motorların sistematik elektrifikasyonu​

Sistematik elektrifikasyon ve akıllı küçültme sayesinde, yeni C-Serisi verimlilikte yeni standartlar belirliyor. Motor yelpazesi, mevcut modüler FAME (Modüler Motor Ailesi) Mercedes-Benz motor ailesinden yalnızca dört silindirli ünitelere sahiptir. Buna göre, motor yelpazesi, ihtiyaca dayalı elektrifikasyonla uluslararası üretim ağının esnekliğinde önemli bir rol oynamaktadır.

Turboşarja ek olarak, hem dizel hem de benzinli motorlarda artık ikinci neslin hafif bir hibrit modeli olarak düşük motor hızlarında akıllı yardım için entegre bir marş jeneratörü (ISG) bulunuyor. Bu, olağanüstü güç iletimi sağlar. ISG, kayma, hızlandırma veya enerji geri kazanımı gibi işlevleri sağlayan ve önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan 48 voltluk yerleşik bir elektrik sistemi kullanır.

Motorlar ayrıca çok hızlı ve rahat bir şekilde çalışır, böylece çalıştırma / durdurma işlevi, motor kapalıyken kaymadan motor gücü altında güçlü hızlanmaya geçiş kadar sürücü tarafından neredeyse algılanamaz. Rölantideyken, ISG ile içten yanmalı motor arasındaki akıllı etkileşim, olağanüstü sorunsuz çalışmayı garanti eder.

Entegre marş jeneratörlü ilk dizel​

Verimlilik iyileştirme önlemlerinin öncüsü, entegre bir ikinci nesil marş jeneratörüne (ISG) sahip yeni OM 654 M'dir. 48 voltluk kısmi yerleşik elektrik sistemine sahiptir. Bir enerji geri kazanım işlevi ve motor kapalıyken "kayma" yeteneği, motoru daha da verimli hale getirir. Klima sistemi için bir elektrikli soğutucu kompresör kullanımını da içeren elektrifikasyonun yanı sıra, 195 kW'a kadar çıktı ve EQ Boost sisteminden ek 15 kW'ı mümkün kılan en önemli modifikasyonlar şunlardır: Yeni bir krank mili, stroku 94,3 mm'ye ve yer değiştirmeyi 1992 cc'ye çıkarır (önceden: 92,3 ve 1950). Enjeksiyon basıncı 2700 bara (önceden 2500) yükseltildi. Her ikisi de değişken türbin geometrisine sahip iki su soğutmalı turboşarj sayesinde özellikle hızlı tepki süreleri ve tek tip güç dağıtımı.

Çelik pistonların her birinde sodyum dolu bir soğutma kanalı. Bu, pistonların yanma boşluğundaki sıcaklık tepe noktalarının dağıtılmasına yardımcı olur. Egzoz gazı son işleme açısından, dört silindirli dizel motorların bu en güçlüsü aynı zamanda işleri bir adım öteye taşıyor. Bileşenleri şunları içerir: nitrojen oksitleri azaltmak için yakın bağlantılı bir NOx depolamalı katalitik konvertör a DPF (nitrojen oksit miktarını da azaltmak için özel kaplamalı dizel partikül filtresi) bir SCR katalitik konvertör (ölçülü enjekte edilen AdBlue® miktarı ile seçici katalitik indirgeme) ve ayrı olarak ölçülen AdBlue® miktarı ile aracın alt gövdesinde ek bir SCR katalitik konvertör İkinci nesil ISG'ye sahip dört silindirli benzinli motor 15 kW'a kadar ek güç ve 200 Nm daha fazla torka sahip ikinci nesil marş jeneratörüne sahip dört silindirli M 254 benzinli motor da C-Serisi'ndeki prömiyerini kutluyor.

Enerji geri kazanımı ve motor kapalıyken "kayma" yeteneği sayesinde, benzinli motor oldukça verimlidir. Mercedes-Benz, M 254'te ilk kez dört ve altı silindirli benzinli ve dizel motorlardan oluşan modüler motor ailesinin tüm yeniliklerini tek bir motorda birleştirdi. NANOSLIDE® silindir kaplaması, CONICSHAPE® silindir honlama (trompet honlama) ve doğrudan motora yerleştirilmiş egzoz son işlem sistemini içerir.

Tamamen yeni bir özellik, zorunlu indüksiyon sisteminin daha da anlık tepkisi için ikiz kaydırma teknolojisinin bir ilerlemesi olan akış bağlantılı segmentli şarj cihazıdır. Tamamen yeni geliştirilen segment turboşarj, Mercedes-Benz turboşarj geliştiricileri ile Mercedes-AMG Petronas Formula 1 ekibi arasındaki işbirliğinin bir sonucudur. Seri üretime teknoloji transferi, maksimum verimlilikle birleştirilmiş güç konusunda yeni standartlar belirler. Kısa süreler için, C 300'ün çıkışı (karma yakıt tüketimi: 7,0-6,6 l / 100 km, karma CO2 emisyonları: 159-150 g / km) 2 ayrıca 20 kW'a kadar aşırı takviye ile artırılabilir.

İletim: Otomatik artık pano genelinde standart​

9G-TRONIC şanzıman, ISG'yi uyarlamak için daha da geliştirildi ve tüm C-Serisi modellere monte edildi. Elektrik motoru, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu şimdi şanzımana veya şanzımana taşınmıştır. Önceden gerekli olan hatlar ortadan kalkar, bu da montaj alanı ve ağırlık açısından avantajlar sunar. Ayrıca şanzımanın verimliliği artırıldı.

Diğer şeylerin yanı sıra, elektrikli yardımcı yağ pompasıyla optimize edilmiş etkileşim, mekanik pompanın dağıtım oranını önceki modele kıyasla yüzde 30 oranında azaltır - verimlilik açısından iyidir. Ayrıca, çok çekirdekli işlemciye ve yeni tasarım ve bağlantı teknolojisine sahip yeni nesil tam entegre iletim kontrolünü kullanır. Artan bilgi işlem gücüne ek olarak, elektrik arabirimlerinin sayısı büyük ölçüde azaltıldı, Dört tekerlekten çekişli modellerin 4MATIC sürüş sistemi geliştirildi.

Yeni ön aks tahriki, sürüş dinamikleri için ideal bir aks yükü dağılımı ile daha yüksek tork seviyelerinin aktarılmasına olanak tanır. Üstelik bu, önceki serideki ilgili bileşenle karşılaştırıldığında önemli bir ağırlık avantajına sahiptir - CO2 azaltımına katkı. Teknisyenler ayrıca yeni transfer durumunda sürtünme kayıplarını da azaltabildiler. Ek olarak, aynı zamanda kapalı bir yağ devresi ve ek soğutma önlemleri gerektirmez.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!

Yaklaşık 100 kilometre elektrik menziline sahip geçmeli hibritler (WLTP)​

Dördüncü nesil plug-in hibritler, piyasaya sürüldükten hemen sonra gelecek. Elektrifikasyon, aynı temel motorları kullanırken büyük bir adım atıyor. 95 kW (129 hp) elektrik çıkışı ve yaklaşık 100 kilometre (WLTP) tamamen elektrikli bir menzile sahip olan plug-in hibrit Mercedes-Benz C-Class, birçok durumda tamamen elektrikli modda çalışacaktır - ve pek çoğunda içten yanmalı motoru hiç kullanmadan günler. Bu, ultra modern M 254 dört silindirli motorun iki litrelik çeşididir. Komple paket sadece çok verimli değil, aynı zamanda kesinlikle sportif.

Dizel plug-in hibrit Sedan ve Estate modelleri takip edecek. Yeni yüksek voltaj sistemi daha kompakt ve daha güçlüdür ve yüksek voltajlı arabirimlerin sayısı önemli ölçüde azaltılmıştır. Güç elektroniğinin şanzıman muhafazasına entegrasyonu, gerekli montaj alanını azaltırken aynı zamanda üretim tesisinde montaj işlemlerini basitleştirir. Sistem voltajını artırmak, daha büyük kablo kesitlerine gerek kalmadan çıkışı da artırır.

Hibrit çekiş kafasının yüksek enerji yoğunluğu, dahili rotorlu kalıcı olarak uyarılmış bir senkron motor kullanılarak elde edilir. Elektrik motorunun 440 Nm maksimum torku, başlangıçtan itibaren mevcuttur ve hareket halindeyken yüksek çeviklik ve dinamik sürüş performansı sağlar. Tam elektrik gücü 140 km / saate kadar mevcuttur ve bu noktada yumuşak bir şekilde kapatılır. Yüksek voltajlı (HV) akü, Mercedes-Benz AG tarafından şirket içinde geliştirildi. Dördüncü nesil pil ailesinin bir parçasıdır ve önceki neslin mantıksal bir evrimini temsil eder.

Sözde torba konfigürasyonunda 96 hücreden oluşur. Bataryanın toplam kapasitesi 25,4 kWh, dolayısıyla elektrik menzilinde yaklaşık 100 kilometreye önemli bir artış sağlıyor. Yüksek enerji yoğunluğunu hesaba katmak için, HV aküsünün dahili bir soğutma sistemi vardır. Isı yönetim sistemi bu nedenle aracın iç kısmındaki klima kontrolünden bağımsız olarak çalışma sıcaklığını kontrol edebilir. Sıcak ve soğuk bölgelerde sürekli çalışmaya ek olarak, bu aynı zamanda doğru akımla hızlı şarj sağlar.

Pil tamamen boşalmış olsa bile, isteğe bağlı 55 kW DC şarj cihazı ile yaklaşık 30 dakikada tam olarak şarj edilebilir. Ev tipi AC şebekesine bağlı bir Wallbox'ta üç fazlı şarj için standart olarak takılan 11 kW şarj cihazı (pazara bağlı olarak) mevcuttur. Akünün araçta konumlandırılması, önceki modele kıyasla günlük bazda avantajlar getiriyor: artık bagajda bir adım yok ve artık tam yükleme mümkün. Bu gelişme, özellikle 2022 Mercedes-Benz C-Serisi Estate'te belirgindir: bagaj bölmesi tabanının uzunluğu 63 mm artarak 1043 mm'ye çıkarıldı.

Bagaj bölmesinin yüksekliği 150 mm artarak 732 mm'ye yükseldiğinden, uzun kasalar veya şişe kutuları, geri çekilebilir bagaj kapağı ve bölme ağının kasetlerinin altına sorunsuz bir şekilde yüklenebilir. Önceki modelle karşılaştırıldığında, bagaj kapasitesi 45 litre artarak 360 litreye çıkarılırken, arka koltuklar katlandığında Estate modeli 1375 litre (40 litre daha fazla) alabilir. Arkadaki havalı süspansiyon ve seviye kontrolü hem Sedan hem de Estate modellerinde standarttır.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!

Sürüş deneyimi: önemli ölçüde daha elektrikli​

Sonuç olarak, sürüş deneyimi önemli ölçüde daha elektrikli. Elektrik menzilinin yaklaşık 100 kilometreye çıkması göz önüne alındığında, sürücüler günlük yolculukların çoğunu yalnızca elektrik gücüyle gerçekleştirebilecekler. Enerji geri kazanım işlevi, artık hidrolik fren ile etkileşim içinde geliştirilmiş bir süreç olan, yavaşlama veya yokuş aşağı sürüş sırasında kinetik enerjinin geri kazanılmasına olanak tanır. Enerji geri kazanımı çıkışı artık 100 kW'ın üzerindedir.

Akıllı, rotaya dayalı çalışma stratejisi, rota için en uygun olan elektrikli sürüş modunu etkinleştirir. Planlanan rotanın tamamı için navigasyon verileri, topografya, hız sınırları ve trafik koşulları gibi faktörleri hesaba katar. Enerji geri kazanım oranını etkilemek isteyen bir sürücü, bunu doğrudan direksiyon simidinin arkasındaki basmalı anahtarlar tarafından kontrol edilen üç aşamada yapabilir. Bu, SPORT dışındaki tüm sürüş modlarında mümkündür.

Örneğin D- sürüş modunda, sürücü "tek pedal hissini" yaşayabilir: Sürücü ayağını gaz pedalından çektiğinde, araç tamamen elektrikli araçlarla yavaşlar, öyle ki hidrolik ayak freni genellikle gerekli değildir. Çalışma stratejisi, destek sistemlerinin sensörleri ile iletişim kurar ve böylece sürücüyü birçok sürüş durumunda verimli bir şekilde destekler. Örneğin kentsel alanlarda daha uzun mesafelerde, otomobil elektrikli sürüşe öncelik verecek. İki ek sürüş modu, sürücünün takılabilir güç aktarım mekanizmasını özellikle avantajlı bir şekilde kullanmasını sağlar:

AKÜ TUTMA: Yüksek voltajlı akünün şarj durumunun korunmasına öncelik verilir, örneğin daha sonra bir şehir merkezinde veya yeşil bölgede araç kullanmak istediğinizde; sürüş durumuna ve rotaya bağlı olarak hibrit güç aktarım sistemi tarafından en uygun sürüş konfigürasyonunun seçilmesi.

ELEKTRİK: 140 km / saate kadar elektrikli sürüş, aşma modunda ayarlanabilir enerji geri kazanım oranı, elektrikli sürüş için Aktif Mesafe Yardımı DISTRONIC'in uyarlanması, gaz pedalının bir basınç noktası kullanılarak yanmalı motorun etkinleştirilmesi (kick-down) Yeni C-Serisi'ndeki plug-in hibridler, 9,7 ° gaz pedalı açısında bir basınç noktasına sahip dokunsal bir gaz pedalı modülüne sahiptir.

ELEKTRİK modunda, bu güç dalgalanması etkinleştirilir ve tamamen elektrikli aracın ek basınç noktasına kadar çalışmasına izin verir. Basınç noktası geçersiz kılınırsa, yanmalı motor çalışır ve ek tork sağlar.

ENERGIZING COMFORT'ın Power Nap işlevi de aynı şekilde plug-in hibritler için ayrılmıştır.

Süspansiyon: konfor ve çeviklik​

Yeni, dinamik olarak yapılandırılmış süspansiyonun temel bileşenleri, ön tarafta yeni bir dört bağlantılı aks ve bir alt şasiye monte edilmiş arka tarafta çok bağlantılı bir akstır. Yeni süspansiyon, yüksek seviyede süspansiyon, sürüş ve gürültü konforu, çevik kullanım ve sürüş keyfi için temel sağlıyor. Yeni C-Serisi isteğe bağlı olarak sürekli ayarlanabilir amortisör ve spor süspansiyon ile de mevcuttur. Arkadaki havalı süspansiyon, plug-in hibridlerin hem Sedan hem de Estate modelleri için standarttır.

Arka aks yönlendirme: daha çevik ve dinamik​

Yeni C-Serisi, isteğe bağlı arka aks yönlendirme ve buna eşlik eden, ön aksta daha doğrudan yönlendirme oranı ile özellikle çevik ve kararlıdır. Arka akstaki direksiyon açısı 2,5 derecedir. Bu, dönüş dairesini 43 santimetre azaltarak 10.64 metreye düşürür. Sürücünün ayrıca tam kilitlenme için direksiyon simidinin daha az dönüşüne ihtiyacı vardır.

Arka aks yönlendirme ile ve sürüş konseptine bağlı olarak bu, 2,35 tur (konforlu direksiyonlu arkadan çekişli) veya 2,3 tur (konforlu direksiyonlu 4MATIC versiyonları) yerine 2,1 tur gerektirir. 60 km / saatin altındaki hızlarda, arka tekerlekler ön tekerleklerin tersi yönde ve park etme sırasında ön aks açısının 2,5 ° 'ye kadar tersine yönlendirilir. Duruma bağlı olarak bu, aks mesafesini neredeyse kısaltır ve sonuç olarak araç daha manevra kabiliyetine sahip, hafif ayaklı ve çeviktir. 60 km / saatin üzerindeki hızlarda, arka tekerlekler ön tekerleklerle aynı yönde 2,5 ° 'ye kadar yönlendirilir.

Dingil mesafesindeki bu sanal artış, hızlı şerit değişimleri veya ani kaçınma manevraları sırasında yüksek hızlarda iyileştirilmiş yol tutuşu dengesi ve güvenlik şeklinde göze çarpan avantajlara sahiptir. Dahası, dinamik manevralar sırasında, örneğin kırsal yollarda sürerken önemli ölçüde daha az direksiyon müdahalesi gerekir ve araç, direksiyon hareketlerine daha sportif bir şekilde yanıt verir. Bu, ESP®'nin entegre dinamik kontrol işlevi tarafından desteklenir.

Sürüş yardım sistemleri: stres giderme ve tehlikeli durumlarda destek​

Önceki C-Serisi serisine kıyasla, Sürüş Yardım Paketinin en yeni nesli ek ve gelişmiş işlevlere sahiptir. Bunlar, daha konforlu ve güvenli sürüş için günlük durumlarda sürücü iş yükünü azaltır. Tehlike tehdit ettiğinde, yardım sistemleri, durumun gerektirdiği şekilde yaklaşan çarpışmalara yanıt verebilir. Sistemlerin çalışma prensibi, yeni bir ekran konseptiyle sürücü gösterge ekranında görselleştirilir.

Yardım sistemlerinin geliştirilmesi: üç örnek:​

Her türlü yolda - otoyollar, şehir içi yollar veya şehir içi - Aktif Mesafe Yardımı DISTRONIC öndeki araçlarla önceden belirlenmiş bir mesafeyi otomatik olarak koruyabilir. Yeni bir özellik, 100 km / saate (önceden: 60 km / sa) varan hızlarda yolda duran araçlara verilen tepkidir. Aktif Direksiyon Yardımı, sürücünün 210 km / saate kadar hızlarda şeritte kalmasına yardımcı olur.

Yeni özellikler arasında 360 ° kamera ile ek şerit tanıma, özellikle düşük hızlarda bir acil durum koridoru oluşturma, kırsal yollarda virajlarda önemli ölçüde iyileştirilmiş kullanılabilirlik ve performans ve otoyollarda iyileştirilmiş şerit merkezleme yer alıyor. Geleneksel olarak belirtilen hız sınırlarına ek olarak, Trafik İşareti Asistanı, tepe köprülerindeki ve yol çalışmalarındaki işaretleri tanır. Koşullu talimatlar bile (örneğin, "ıslak olduğunda") tüm yerleşik sensörlerin değerlendirilmesiyle tanınır. Yeni, dur işareti ve kırmızı ışık uyarı işlevleri (Sürüş Yardım Paketinin bir parçası olarak).

Akıllı park sistemleri, manevra sırasında sürücüyü destekler​

Geliştirilmiş çevre sensörleri sayesinde, park sistemleri sürücüye düşük hızda manevra yaparken daha da iyi destek sağlar. MBUX ile entegrasyon sayesinde işlem daha hızlı ve daha sezgiseldir. Opsiyonel arka aks yönlendirme sistemi, buna göre uyarlanan yörüngelerin hesaplanmasıyla park asistanlarına entegre edilmiştir.

Acil frenleme işlevleri aynı zamanda diğer yol kullanıcılarını korumaya da hizmet eder. Geri giderken kombinasyonun dengelenmesine ek olarak, Mercedes-Benz C-Serisi Estate için isteğe bağlı treyler manevra asistanı artık ilk kez 90 ° 'ye kadar serbestçe seçilebilen viraj manevralarını da idare edebiliyor. Bu, bir römorkun hassas ve güvenli bir şekilde konumlandırılmasına izin verir.

Çarpışma güvenliği: tüm küresel gereksinimlere uygundur​

Şu anda 100'den fazla ülkede mevcut olan Mercedes-Benz C-Serisi kadar çok sayıda pazarda çok az model satılmaktadır. Tüm motor ve gövde varyantları, sağdan ve soldan direksiyonlu, hibritler veya 4MATIC modelleri aynı gereksinimleri karşıladığından, bu nedenle geliştirme sırasında yaklaşık 1000 yük kademesi varyantı incelenir. Ayrıca, belirli derecelendirme kriterlerini karşılayan özel donanım öğeleri vardır - örneğin, Avrupa araçlarında bir orta hava yastığı bulunur. Şiddetli bir yandan çarpma sırasında, kendisini sürücü ve ön yolcu koltuğu arasında konumlandırarak kafalarının temas etme riskini azaltır. Aracın ortasında sürücü koltuğu sırtlığına entegre edilmiştir.

Önden ve arkadan çarpışmalar için bilinen PRE-SAFE® koruma konseptleriyle birlikte, PRE-SAFE® Impulse Side (Sürüş Yardımı Paketi Plus ile birlikte mevcuttur), aracın her yerine yayılan bir tür sanal buruşma bölgesi oluşturur. Bir yandan darbede yalnızca sınırlı bir buruşma bölgesi mevcut olduğundan, PRE-SAFE® Impulse Side (seçilen donanıma bağlı olarak kullanılabilirlik), etkilenen sürücüyü veya ön yolcuyu çarpışmadan önce bile sistem bir yan çarpışma hemen yakın. Bu amaçla, ön koltuk arkalığının yan desteklerindeki hava odaları saniyeden daha kısa sürede şişirilir.

Sonuç olarak, C-Serisi'nin güvenlik konsepti, özellikle sağlam bir yolcu hücresi ve emniyet kemerleri ve hava yastığı sistemleriyle birlikte hareket eden belirli bir şekilde deforme olan çarpışma yapılarına sahip akıllıca tasarlanmış bir gövde kabuğuna dayanıyor. Bir kaza anında, durum gerektirdiğinde yolcuları korumak için kemer gerdiriciler ve hava yastıkları gibi sistemler etkinleştirilebilir. Çok sayıda sayısal simülasyonun yardımıyla araç yapısı, bir çarpışma durumunda özellikle iyi bir yolcu koruması sağlayacak şekilde yapılandırıldı. Bir kazayla ilgili araç konfigürasyonunun tüm yönlerinde, yasal gereklilikler, dahili test gereklilikleri ve gerçek hayattaki kaza senaryolarından elde edilen bulgulardan türetilen test kriterleri ile daha da desteklenmiştir.

Yüksek teknoloji özellikleri: gece sürüş, klima kontrolü ve koltuklar açısından etkileyici konfor​

Yeni C-Serisi, standart olarak LED Yüksek Performanslı farlarla donatılmıştır. Yeni S-Serisi'nden tanıdık DIGITAL LIGHT sistemi bir seçenek olarak mevcuttur. Bu devrim niteliğindeki far teknolojisi, örneğin kılavuz çizgilerinin veya uyarı sembollerinin öndeki yola yansıtılması gibi yeni işlevlere izin verir.

AIR-BALANCE Paketi, iç mekanda bireysel bir koku hissi sağlar. Bir düğmeye dokunarak veya sesli komutla, ENERGIZING Comfort'un bütünsel "Fit & Healthy" yaklaşımı, S-Serisi'ndeki farklı konfor sistemlerinde somut bir deneyim sağlar ve bunları deneyim dünyaları içinde gruplandıran programlar içerir.

DİJİTAL IŞIK: isteğe bağlı projeksiyon işlevleriyle son derece güçlü​

Yeni C-Serisi, standart olarak yüksek performanslı LED farlarla donatılmıştır. Yeni S-Serisi'nden tanıdık DIGITAL LIGHT sistemi bir seçenek olarak mevcuttur. Bu devrim niteliğindeki far teknolojisi, örneğin kılavuz çizgilerinin veya uyarı sembollerinin öndeki yola yansıtılması gibi yeni işlevlere izin verir. DIGITAL LIGHT, ışığı 1,3 milyon mikro aynayla kırılan ve yönlendirilen her farda üç son derece güçlü LED'li bir ışık modülüne sahiptir.

Çözünürlük bu nedenle araç başına 2,6 milyon pikselden fazladır. Bu dinamikler ve hassasiyetle, bu akıllı sistem, yüksek çözünürlüklü ışık dağıtımı için çevre koşullarına en iyi şekilde uyum sağlayan neredeyse sonsuz olanaklar yaratır. Ancak belirleyici faktör sadece fardaki teknoloji değil, arkasındaki dijital zekadır. Yerleşik kameralar ve sensör sistemleri diğer yol kullanıcılarını algılar, güçlü bilgisayarlar verileri ve dijital navigasyon haritalarını milisaniyeler içinde değerlendirir ve farlara ışık dağılımını her durumda en iyi şekilde uyarlamak için komutlar verir.

Sonuç: diğer yol kullanıcılarının gözünü kamaştırmadan sürücü için optimum görüş ve ek güvenlik ile yenilikçi işlevler. "DİJİTAL IŞIK" dünya rekorlarının peşinde değil, mükemmel görünürlük ve maksimum elde etmek istiyor, Yenilikçi bir genel konsept ile her zaman göz kamaştırmayan parlaklık. Sürücüyü desteklemek ve diğer yol kullanıcıları ile iletişimi sağlamak için yenilikçi işlevler, gece sürüş sırasında güvenliği önemli ölçüde artırır. Projeksiyon fonksiyonlu DİJİTAL IŞIK opsiyon olarak mevcuttur.

Bu sistem, kılavuz çizgileri, sembolleri ve animasyonları yola yansıtarak sürüşü daha güvenli hale getirebilir. Örneğin, DIGITAL LIGHT, yol çalışmalarıyla karşılaşıldığında iki kılavuz çizgisi yansıtır. Bunlar kabaca aracın genişliğini tanımlar. Sürücüye bu nedenle daraltılmış yolda daha da iyi bir rehberlik sağlanır. Akıllı teknoloji, bir spot ışığı fonksiyonu ile tehlike bölgesindeki yayaları vurgular ve öngörülen yön noktaları ile konumlarını netleştirir.Otoyol kayma yollarında veya tek yönlü caddelerde öngörülen yöne karşı seyahat eden sürücüler bir sembol ile uyarılır. Aynı uyarı sembolü, kırmızı ışıklar yanmadan veya dur işaretlerinden önce görünür.

Konfor randevuları: birçok ayrıntıda iyileştirme​

Ön koltukların isteğe bağlı masaj işlevi, tüm arka alanı kaplayacak şekilde genişletildi: Sırtlıktaki sekiz bölme, gelişmiş bir derin doku etkisi sağlar. Koltuk minderine monte edilmiş dört motorla sürücü tarafında titreşimli bir masaj da mümkündür. Arka koltuk ısıtması ilk kez Sedan ve Estate modellerinde sunuluyor. Bir düğmeye dokunarak veya sesli komutla, ENERGIZING Comfort'un bütünsel "Fit & Healthy" yaklaşımı, S-Serisi'ndeki farklı konfor sistemlerinde somut bir deneyim sağlar ve bunları deneyim dünyaları içinde gruplandıran programlar içerir.

Aynı zamanda sistem, iç mekanda uyumlu bir atmosfer yaratır - örneğin, yorgunluk durumunda canlandırıcı veya yüksek stres seviyesi durumunda rahatlama. ENERGIZING COACH, araç ve yolculuk verilerine göre uygun bir fitness veya wellness programı önerir. Ayrıca, sürücünün uygun bir giyilebilir cihazı varsa, uyku kalitesi ve stres seviyesi hakkındaki bilgileri akıllı algoritmasına dahil eder. Plug-in hibrit modellerde, örneğin bir servis istasyonunda dururken veya pili şarj ederken yararlı olan "Power Nap" programını sunar. AIR-BALANCE Paketi, kişisel tercih ve ruh halinize uygun olarak iç mekanda kişisel bir koku sağlar. İç ve dış havanın tazeleyici iyonizasyonu ve filtrelenmesi sayesinde, aynı zamanda iyileştirilmiş hava kalitesi ve daha iyi bir rahatlık hissi sağlamaya yardımcı olur.
2022 Mercedes C-Serisi hafif hibrit ile tanıtıldı!

Boyutsal konsept ve pratik özellikler: önde ve arkada daha fazla alan​

4751 mm uzunluğa ve 1820 mm genişliğe sahip Saloon ve Estate modelleri öncekilerden önemli ölçüde daha büyüktür. Dingil mesafesi 25 mm artarak 2865 mm'ye yükseldi. Hem ön hem de arka yolcular artan dış boyutlardan yararlanıyor.

Önceki modellerin (Sedan: Cd 0.24, Estate: Cd 0.27) iyi sürtünme katsayısı, daha büyük dış boyutlara rağmen korunmuştur. Mercedes-Benz C-Serisi Estate'in bagaj bölmesi, 490 ila 1510 litre kapasiteyle eskisinden 30 litre daha büyük. Diğer pratik iyileştirmeler: Geri çekilebilir kapağın altındaki bagaj bölmesinin yüksekliği ve yükleme alanı uzunluğu önceki modele göre artırıldı. Yükleme eşiği biraz daha alçaktır. Estate modelinin arka koltuk arkalığı 40:20:40 katlanabilir. Çalıştırma, arka koltuk arkalığının sol ve sağ tarafındaki iki düğme ile yapılır. Opsiyonel Bagaj Bölmesi Konfor Paketi elektrikli katlama içerir.

Yük bölmesinin sol ve sağ yan duvarlarındaki düğmelerle çalıştırılır. Mercedes-Benz C-Serisi Estate, standart olarak EASY-PACK bagaj kapağına sahiptir. Yükleme kapağı, bir düğmeye dokunarak rahatça açılır ve kapanır: kontak anahtarı üzerindeki düğme, sürücü kapısındaki düğme veya yükleme kapağındaki serbest bırakma kolu ile. Daha fazla kullanım kolaylığı: Geri çekilebilir bagaj örtüsü ve ayırma ağı ilk kez iki parçalı bir tasarıma sahip. Her birinin kendi silindir kaseti vardır. Ayrı kasetlerin azaltılmış ağırlığı, çalışmayı kolaylaştırır.

En yeni nesil MBUX: sezgisel olarak çalıştırılır ve öğrenilir​

Yeni S-Serisi gibi, yeni Mercedes-Benz C-Serisi de ikinci nesil MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ile donatılmıştır. Hem donanım hem de yazılım büyük adımlar attığından, aracın iç mekanı daha da dijital ve akıllı hale geliyor: LCD ekranlardaki parlak görüntüler, aracı ve konfor işlevlerini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.

Sürücü ekranı ve medya ekranı bütünsel, estetik bir deneyim sunar. Bilgiler açıkça yapılandırılmış bir şekilde sunulur. Mercedes-Benz, S-Serisi için artık diğer modellerin temeli olarak sistematik olarak kullanılan yeni bir ekran estetiği geliştirdi.

Ekranların görünümü, üç ekran stili (Gizli, Sportif, Klasik) ve üç mod (Navigasyon, Yardım, Servis) ile kişiselleştirilebilir.​

"Klasik" tarzda, sürücü tanıdık bir ekran ortamı ile karşılanır. İki tüp ve aralarındaki değişen içeriğe sahip kanıtlanmış ekran, sürücüyle ilgili tüm bilgileri sağlar. Merkezi devir göstergesinin dinamik tasarımıyla "Sportif" kırmızı renk hakimdir. "Gizli" tarzda, içerik esas olana indirgenmiştir. Ayrıca her iki ekran da ortam aydınlatması ile yedi renk şemasında gösterilebilir.

Bu, iç mekanda etkileyici bir renk deneyimi sağlar. Yeni "Yardım Modu" nda, trafik durumu gerçek zamanlı olarak gösterilir ve önemli görüntülenen bilgilerle desteklenir. Tam ekran navigasyon S-Serisi tarafından benimsenmiştir ve sürücüye bir yolculukta mümkün olan en iyi rehberliği sağlar.

Hey Mercedes: gittikçe keskinleşen ses asistanı​

"Hey Mercedes" sesli asistanı, Mercedes me uygulamasında çevrimiçi hizmetleri etkinleştirerek daha etkileşimli ve öğrenebilir hale gelir. Ayrıca, "Hey Mercedes" etkinleştirme anahtar kelimesi olmadan da bazı eylemler gerçekleştirilebilir.

Bunlar, bir telefon görüşmesi yapmayı içerir. "Hey Mercedes" ayrıca aracın işlevlerini de açıklar ve örneğin, Bluetooth ile bir akıllı telefona nasıl bağlanılacağı sorulduğunda veya ilk yardım çantasının nerede bulunabileceği sorulduğunda yardımcı olabilir. "Hey Mercedes", araçtaki yolcuları seslerinden de tanıyabilir.

Akıllı Ev: Uzaktan maksimum kullanım kolaylığı için mobil zeka​

MBUX Smart Home işleviyle, C-Serisi artık birçok insanın evi için mobil bir kontrol merkezi haline geliyor. Akıllı Ev WLAN anlamına geldiğinden, sensörler ve aktüatörler evi giderek daha akıllı ve iletişimsel hale getirir: sıcaklık ve ışıklar, panjurlar ve elektrikli cihazlar uzaktan izlenebilir ve kontrol edilebilir. Hareket dedektörleri ve pencere kontakları, kullanıcıyı karşılayan veya istenmeyen ziyaretçileri hakkında bilgilendirir. "Hey Mercedes, şu anda evimde kimse var mı?" "Kontrol ettim. Tespit edilen son hareket bir saat önce mutfakta oldu."

Sürücü veya yolcu ile kullanıcının akıllı evi arasındaki gelecekteki konuşmaların MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) sesli asistanı kullanılarak gidebileceği budur. Pazar lansmanında, MBUX Akıllı Ev işlevi, önemli akıllı ev sağlayıcıları tarafından sunulan çok sayıda cihazı destekleyecek - ilgili sözleşmeler Bosch Akıllı Ev ve Samsung SmartThings ile imzalanmış durumda. Daha fazla sağlayıcı takip edecek ve daha sonraki bir aşamada duyurulacaktır. Hey Mercedes başından beri dört dilde (Almanca, Çince, Amerikan ve İngiliz İngilizcesi) sorguları ve komutları anlar. Lambalar, prizler, termostatlar, panjurlar ve panjurlar, hareket dedektörleri ve kapı veya pencere kontakları adreslenebilir, yanı sıra sıcaklık sensörleri.

Böylece sistem şu soruyu da yanıtlayabilir: "Isıtmayı kısmayı hatırladım mı?" Cevaba ve evde kurulu termostatlara bağlı olarak, ayarı değiştirmek mümkündür: "Tüm evde sıcaklığı 18 dereceye ayarlayın!" Bu şekilde, MBUX ile Akıllı Ev entegrasyonu, ev enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda konforu da artırır, çünkü ısıtma aynı zamanda uzaktan da zamanında açılabilir. MBUX'a Akıllı Ev entegrasyonu, ev enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda konforu da artırır, çünkü ısıtma aynı zamanda uzaktan da zamanında açılabilir. MBUX'a Akıllı Ev entegrasyonu, ev enerji tüketimini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda konforu da artırır, çünkü ısıtma aynı zamanda uzaktan da zamanında açılabilir.

Müzik akışı: Aralarından seçim yapabileceğiniz milyonlarca şarkı​

"Online Müzik" hizmeti ile Mercedes-Benz, artık başlıca müzik akışı hizmetlerini MBUX bilgi-eğlence sistemine tam olarak entegre etti. MBUX, bağlantılı müzik sağlayıcıdaki kişisel kullanıcı profiline kesintisiz erişim sağlar.

Bu, müşterilere yalnızca en sevdikleri şarkılara ve kişisel çalma listelerine kolay erişim sağlamakla kalmaz, aynı zamanda milyonlarca şarkıyı ve seçilmiş çalma listesini keşfetme fırsatı da sunar. MBUX sesli asistanı "Hey Mercedes" veya direksiyon simidindeki veya doğrudan merkezi ekranda dokunmatik kontroller kullanılarak kullanım sezgiseldir.

Diğer önemli noktalar​

Artırılmış Video, isteğe bağlı donanım olarak mevcuttur. Bir kamera aracın önündeki çevreyi kaydeder. Hareketli görüntüler merkezi ekranda gösterilir. Ek olarak, sanal nesneler, bilgiler ve işaretçiler video görüntüsünün üzerine yerleştirilir. Bunlar, örneğin trafik işaretleri, yön okları, şerit değiştirme önerileri ve ev numaralarını içerir. Bu, özellikle kentsel alanlarda navigasyonu çok daha kolay hale getirebilir.

Opsiyonel donanım olarak renkli bir baş üstü ekranı sipariş edilebilir. Sürücü, yaklaşık 4,5 m mesafede kaputun üzerinde havada asılı duran 9 x 3 inç (yaklaşık 23 x 8 cm) boyutunda sanal bir görüntü görüyor. Orta ekranın altında ergonomik bir konuma bir parmak izi tarayıcısı yerleştirilmiştir. Bu, kullanıcıların MBUX'ta hızlı, rahat ve güvenli bir şekilde oturum açmasına olanak tanır. Bunun nedeni, sık kullanılanlar, en son varış yerleri, davranışa dayalı tahminler, iş takvimi kayıtları veya e-postalar gibi kişisel ayarların ve verilerin korunuyor olmasıdır. Mercedes me üzerinden ödeme işlemleri de kimliği doğrulanmış kullanıcılara ayrılmıştır.

"Kablosuz" (OTA) güncellemeleri: Yazılım her zaman güncel tutulur​

Mercedes-Benz'in yeni bir güncellemesi kullanıma sunulur sunulmaz, MBUX'ta bir mesaj belirir. Güncelleme arka planda indirilir ve yüklenir. Kullanıcı daha sonra tekrar etkinleştirmeyi açıkça kabul etmelidir. Bu şekilde araç her zaman günceldir. Henüz icat edilmemiş özellikler, satılan araçlara OTA güncellemeleri ile de kurulabilir.

Mercedes-Benz, verileri aktarmak için mobil iletişim teknolojisine ve yüksek güvenlik standardı nedeniyle araca takılan iletişim modülüne güveniyor. Güncel ve iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamanın bir başka yolu da, Mercedes me Store'da müzik yayın hizmetleri veya Araç İçi Ofis gibi yeni işlevler rezerve etmektir. Abonelik hizmetleri de doğrudan çevrimiçi olarak Mercedes me Store üzerinden yenilenebilir veya yeni eklenebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Forum istatistikleri

Konular
2,451
Mesajlar
5,035
Kullanıcılar
9,867
Son üye
FAZIL ŞAHİN
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Üst