Alım satım ilanlarınızı T10X İlanları kategorisinde yapınız.
TOGG Forumuna Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! TOGG forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

2021 Yılında En Çok Satılan Elektrikli Araçlar Belirlendi!


ADMİN

Admin
Yönetici
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2,251
Tepkime puanı
261
İçten yanmalı olarak bir prensip ile çalışan motor yerine üretilen elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Çevreye verilen zarar, aracın atmosfere bıraktığı karbon salınımındaki artış ile birlikte tehlikeli bir boyut alıyor. Fosil yakıt olarak tanımlaması yapılan araçların ortama verdiği zarar aynı zamanda doğal kaynaklarında tükenmesindeki en büyük etken olarak gösteriliyor.

Bu nedenden dolayı kişilerin tercihi elektrikli otomobillerden tarafa oluyor. Motor olarak değil, elektrik gücü ile çalışan otomobilleri temel prensibinin; özel parça desteği sayesinde oluşan elektrik enerjisini harekete enerjisine çevrilmesi şeklinde olduğu belirtiliyor.

Bu sayede araç için kullanılan yakıttan hem de atmosfer ortamına verilen zararın minimum seviyede tutulması amaçlanıyor. Türkiye kapsamında değerlendirilen elektrikli araç satışlarında ise; son dönemde üç kat daha fazla artan bir satışın olduğu bildirildi.

"Avrupa'da Yayımlanan Rapora Göre En Çok Satan Elektrikli Otomobiller"

Avrupa'da Yayımlanan Rapora Göre En Çok Satan Elektrikli Otomobiller
Özel olarak Avrupa kapsamında yayımlanan rapora göre, bu yıla ait en çok satan elektrikli otomobil modelleri belirlendi. ABD’YE özgü olarak tasarımı yapılan, elektrikli araç Tesla Model 3’ün sadece Avrupa bölgesinde bu yıla ait satışının 113 bin 397 adet olduğu bildirildi. Bu rakamın geçtiğimiz yıl ile yüzde olarak kıyaslaması yapıldığında 84 oranında bir artışın yaşandığı görüldü.

Bu oran ile birlikte Tesla, ABD merkezli olarak en çok satışı yapılan araç olarak belirlendi. Volkwagen ID.3 modeli ise Almanya merkezli olarak üretimi gerçekleştirilen bir elektrikli araç olarak, ikinci sırada gösterildi. Bu otomobil kapsamında belirtilen satış rakamının ise ilk 11 ay için toplamda 63 bin 109 adet olduğu belirlendi. Satışlarda etkili olan unsurların ise, elektrikli araç olmanın getirdiği özellikler ve şık tasarımının olduğu bildirildi.

"Avrupa’da En Fazla Menzil İmkanı Sunarak Satışı Yapılan Elektrikli Otomobiller"

Avrupa merkezli olarak satış sunulan elektrikli araçlar arasındaki ayırıcı noktanın menzil imkanı olduğu belirtiliyor. Buna göre kişilerin elektrikli araç seçiminde dikkat ettiği teknik özelliklerin başında menzil değeri yer aldığı görülüyor. Piyasa kapsamında satışa sunulan Hyundai Kona modelinin elektrik bazlı olarak çalışan versiyonu Kona Electric bu özellik açısından en önde gelen isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Bir diğer otomobil modeli olarak Chevrolet markası ise Avrupa'dan çekilmiş olsa da birçok farklı modeli ile hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan araştırmaya göre Chevrolet markasına ait, elektrik gücü ile çalışan modeli olarak gösterilen Bolt EV adlı hatchback model, öncelikle menzil gücü saha sonrasında ise uygun fiyatı ile sürücülerin en çok tercih ettikleri araç içerisinde yer alıyor.
 
Son düzenleme:

Yeni İlanlar

En çok görüntülenenler

Çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,458
Mesajlar
5,050
Kullanıcılar
9,984
Son üye
Yalcinm
Üst